Recepty
Ruská mimosa
Mimosa je v Rusku sváteční jídlo, ve kterém dominují ingredience jako sýr, vajíčka, konzervovaná ryba. Název mimosa má po jarním květu, jehož vzhled připomíná. Brambory a mrkev oloupejte...
Těstoviny s tuňákem a omáčkou z bílého vína
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na olivovém oleji usmažte na jemno nakrájenou cibuli s chilli kořením přibližně 5 minut. Přidejte scezeného tuňáka, kapary a dochuťte solí a pepřem. Přidejte víno...
Zapečená cuketa s tuňákem
Předehřejte troubu na 200 ° C. Umyjte cukety a osušte je. Rozkrojte je podélně na polovinu a lžičkou vydlabejte střed cukety. Vydlabanou cuketu potřete olivovým olejem a 10 minut pečte....
Lotrinský koláč s tuňákem
Slaný lotrinský koláč je opravdovou klasikou mezi francouzskými recepty. Tradičně se připravuje i s lístovým těstem, my vám dnes přinášíme zdravější alternativu. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °...
Salátový wrap s tuňákem
Salát omyjte a vyjměte listy, které vypadají jako lodičky. Sceďte tuňáka, nakrájejte rajčata, nastrouhejte mrkev a najemno nakrájejte cibuli. Na umyté listy salátu vložte směs podle chuti a ozdobte...
Rýžové věžičky s tuňákem
Rýžová vrstva Bílou rýži uvařte podle instrukcí na obalu a osolte. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu a přidejte 2 lžíce rýžového octa, důkladně promíchejte. Mangová vrstva Zatímco vaříte...
Tuňáková frittata
Nakrájejte cibuli, brokolici, papriku a olivy na malé kousky. Nakrájenou zeleninu dejte o misky, přidejte 3 vajíčka a scezeného tuňáka Calvo. Vše dobře promíchejte. Na pánvi ohřejte 3 lžíce olivového...
Okurkové rolky s tuňákem a avokádem
Z okurky pomocí škrabky nakrájejte tenké plátky. Tuňáka sceďte a smíchejte s majonézou, omáčkou sriracha, sušeným česnekem, solí a pepřem. Směs by neměla být příliš suchá. Rozložte si...
Špagety s tuňákem a rukolou
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi zahřejte olivový olej a pražte na něm česnek dokud nezačne vonět. Přidejte chilli koření, sůl a tuňáka. Do pánve přidejte uvařené těstoviny a rukolu....
Bramborový salát s tuňákem
Uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladnout. Potom oloupejte slupku a nakrájejte na kostičky nebo plátky. Dejte je do velké misky a polijte olivovým olejem, přidejte sůl, pepř a citrónovou...