fbpx
Nahoru

Tuňákové rizoto s hráškovým pestem

Ingredience:

  • 1 hrnek arborio rýže (250 ml)
  • 1 L vývaru
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 šalotka banánová
  • 3 hrsti hrášku
  • 50 g parmezánu
  • 1 plnou hrst čerstvé bazalky
  • Olivový olej
  • Oříšek másla
  • Sůl, mletý bílý pepř
  • Calvo tuňák v olivovém oleji
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy35 minut
vaříNaty

PostupPostup

Tuňákové rizoto s hráškovým pestem
 

Tento recept pro vás připravila Naty, @chutodnaty.

Do hrnce dáme vařit vývar tak, aby vřel pomalu. Nakrájíme najemno šalotku a v druhém hrnci se silným dnem osmahneme na olivovém oleji dokud nezesklovatí. Přidáme rýži, chvíli restujeme a za stálého míchání zalijeme vínem. Až vidíme, že je víno téměř odpařené, přidáme za stálého míchání naběračku vývaru. Vývar přidáváme po jedné naběračce vždy v momentě, kdy se tekutina téměř odpařila.

Pravé rizoto je o stálém míchání. Tak dosáhneme správné struktury a hustoty.

Hrášek rozmixujeme s parmezánem a bazalkou zcela dohladka. Směs zředíme vývarem, pokud nám nějaký zůstal z vaření rizota, nebo vodou. Vmícháme do rýže.

Podáváme ozdobené tuňákem a hráškem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo