Tuňákové rizoto s hráškovým pestem
Ingredience:
- 1 hrnek arborio rýže (250 ml)
- 1 L vývaru
- 1 dcl bílého vína
- 1 šalotka banánová
- 3 hrsti hrášku
- 50 g parmezánu
- 1 plnou hrst čerstvé bazalky
- Olivový olej
- Oříšek másla
- Sůl, mletý bílý pepř
- Calvo tuňák v olivovém oleji



Postup

Tento recept pro vás připravila Naty, @chutodnaty.
Do hrnce dáme vařit vývar tak, aby vřel pomalu. Nakrájíme najemno šalotku a v druhém hrnci se silným dnem osmahneme na olivovém oleji dokud nezesklovatí. Přidáme rýži, chvíli restujeme a za stálého míchání zalijeme vínem. Až vidíme, že je víno téměř odpařené, přidáme za stálého míchání naběračku vývaru. Vývar přidáváme po jedné naběračce vždy v momentě, kdy se tekutina téměř odpařila.
Pravé rizoto je o stálém míchání. Tak dosáhneme správné struktury a hustoty.
Hrášek rozmixujeme s parmezánem a bazalkou zcela dohladka. Směs zředíme vývarem, pokud nám nějaký zůstal z vaření rizota, nebo vodou. Vmícháme do rýže.
Podáváme ozdobené tuňákem a hráškem.



