Nahoru

Causa limeña s fialovými bramborami

Brambory dobře omyjte a vařte v dostatečném množství osolené vody. Brambory vařte ve slupce. Po uvaření sceďte, oloupejte a rozmačkejte. Po vychladnutí přidejte limetkovou šťávu, Aji, sůl a extra panenský olivový...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy45 min

Tuňákové rolky s rukolou a sýrem

Rozinky namočte do portského vína. Ořechy rozsekejte na větší kousky s polovičním množstvím rukoly. V misce promíchejte vidličkou oba druhy sýra. Přidejte rukolu s ořechy a rozinky s portským vínem. Ingredience...

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

Závitky s chřestem a tuňákem

Ve vysoké a úzké nádobě s ponorným mixérem smíchejte mléko, olivový olej, hořčici a sůl. Laktonéza začne postupně emulgovat, vyjměte ponorný mixér a přidejte citrónovou šťávu. Je-li třeba, přidejte...

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy25 min

Sardinkové paté na portugalský styl

Ze sardinek s chilli sceďte olej. Rajčatovou omáčku po vyjmutí sardinek odložte, budete ji potřebovat. Ze sardinek odstraňte páteř. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, vejce na kousky. V mixéru všechny...

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy15 min

Paprikové paté s tuniakom

Papriky a tuňáka sceďte. V mixéru rozmixujte červené papriky, tuňáka a sýr do krémové textury. Uložte do ledničky na 2 hodiny. Podávejte s crudités -nakrájenou čerstvou zeleninou.

Počet osob5 osobyNáročnostľahkéČas přípravy15 min

„Námořnické“ paté ze slávek a tuňáka

Slávky sceďte, nálev uchovejte pro pozdější použití. Tuňáka sceďte. Ingredience rozmixujte do jemného krému. Pokud je třeba, přidejte nálev ze slávek. Nechte odpočinout alespoň dvě hodiny...

Počet osob5 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy10 min

Valencijská titaina

Zahřejte troubu na 180 °C. Papriky potřete extra panenským olivovým olejem, uložte na plech vhodný do trouby a pečte dozlatova asi 30 minut. Vyndejte, uložte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy10 min

Kiwi plněné tuňákem

Odřízněte vrchní a spodní část kiwi. Před oloupáním vyberte vnitřek pomocí lžíce. Oloupejte a omyjte. V misce promíchejte scezeného tuňáka, dužinu z kiwi, majonézu a oříšky. Naplňte kiwi a ozdobte oříšky.

Počet osob2 osobyNáročnostnáročnéČas přípravy30 min

Mangové rolky s tuňákem a sýrem

V misce smíchejte krémový sýr s jemnými bylinkami a pažitkou. Naplňte cukrářský rukáv a odložte. Tuňáka sceďte. Mango oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na každý plátek položte trochu sýra...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy60 min

Zapékaný dalamánek s tuňákem

Troubu předehřejte na 180 ° C. Tuňáka v rajčatové omáčce, oregano a bazalku promíchejte. Z dalamánků odstraňte vnitřek a vyplňte tuňákem. Uprostřed směsi udělejte důlek. Bílky oddělte od žloutků. Bílky vylijte...

Počet osobPro 4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy20 min
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo Pozadí Calvo
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo