Nahoru

Zapékaná avokáda

Troubu předehřejte na 200 °C. Avokáda omyjte, rozřízněte na polovinu a vyjměte pecku. Pomocí lžíce udělejte větší díru. Opatrně rozklepněte vajíčko a přidejte do avokáda žloutek s troškou bílku. Osolte. Umístěte 4...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy30 min

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Rozinky namočte do vlažné vody. Na troše olivového oleje z tuňáka osmažte cibuli. Postupně přidávejte zeleninu podle její tvrdosti. Dochuťte a nechte vařit. Zelenina by měla zůstat trochu...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy15 min

Moussaka s tuňákem

Klasický řecký recept ze Středomoří, který nejvíce charakterizuje Řecko. Jídlo, které připomíná italské lasagne, ale připravuje se s plátky lilku. Recept si trochu upravíme a patentujeme 😊...

Počet osob6 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy45 min

CAPONATA DI MELANZANE

Lilky omyjte, oloupejte a nakrájejte na 2-3 cm kostky. Osolte a nechte odpočívat asi 30 minut, aby se z nich ztratila hořkost. Na rozehřátou pánev přidejte trošku extra panenského olivového...

Počet osob2 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

Středomořský těstovinový salát s tuňákem

Těstoviny uvařte „al dente“ v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu.  Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Polijte extra panenským olivovým olejem, aby se neslepily. Do misky...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy20 min

Sicilské kuličky arancini

Do hrnce nalijte olivový olej a přidejte 1 lžíci másla. Dno hrnce musí být pokryté. Přidejte šafrán, zlehka osmažte a přidejte rýži. Promíchejte a chvíli smažte. Přilijte vývar...

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy40 min

Socca s tuňákem

V misce připravte těsto a nechte odstát asi hodinu při pokojové teplotě. Cuketu omyjte a nakrájejte na tenoučké plátky. Vložte na 30 sekund do vařící vody, vyjměte a ochlaďte ve studené...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy25 min

„PAIN BAGNAT“ S TUŇÁKEM

Zeleninu omyjte a nakrájejte. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kolečka. Připravte dressing smícháním výše uvedených ingrediencí. Odkrojte vršek bochníku a část vydlabejte. Zbytek vnitřku dobře promačkejte. Polijte trochou extra...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy45 min

RATATOUILLE SE SARDINKAMI

Lilek omyjte, nakrájejte na tenká kolečka, osolte a nechte odstát asi 30 minut, aby se ztratila jeho hořkost. Zbylou zeleninu omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Lilek opláchněte a vysušte. Zeleninu...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy90 min

Ajoblanco

Studená polévka, která je velmi populární ve španělském regionu Andalusie. Podává se s hrozny, kousky melounu nebo jablkem. V moderní kuchyni se podává i s kousky tuňáka. Oloupejte česnek...

Počet osob4 osobyNáročnostSnadnéČas přípravy45 min
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo Pozadí Calvo
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo