Teplý salát se špaldovým zrnem
Ingredience:
- 1 dýně Hokkaidó
- 2 batáty
- 1 středně velká řepa
- 1 hlávka brokolice
- 1 plná hrst špaldového zrna
- Sůl, pepř, olivový olej
- Větvička čerstvého tymiánu
- Rukola
- 2 konzervy tuňáka Calvo ZERO
- + Na dozdobení hoblinky parmazánu
Postup
Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.
Večer před plánovanou přípravou namočíme špaldové zrno do vody. Ráno vodu slijeme, napustíme novou a zrno uvaříme doměkka.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rozložíme na plech, pokapeme olejem, přidáme koření. Tymián skryjeme pod zeleninu, aby ji provoněl a byl ochráněn před spálením teplem během pečení.
Zeleninu pečeme doměkka v troubě rozehřáté na 200 °C asi 25-30 minut. Zapíchnutím vidličky zkusíme, jestli už je měkká.
Zatím spaříme brokolici „na skus- al dente“. Nechceme ji uvařit úplně.
Když je zelenina měkká, přidáme k ní uvařenou špaldu, hotovou brokolici, tuňáka a směs promícháme.
Na talíři dozdobíme čerstvou rukolou a hoblinkami parmazánu.
Dobrou chuť!
TIP: Přidejte i pečená cherry rajčata. Jídlo dostane více svěží chuť.