fbpx
Nahoru

Teplý salát se špaldovým zrnem

Ingredience:

  • 1 dýně Hokkaidó
  • 2 batáty
  • 1 středně velká řepa
  • 1 hlávka brokolice
  • 1 plná hrst špaldového zrna
  • Sůl, pepř, olivový olej
  • Větvička čerstvého tymiánu
  • Rukola
  • 2 konzervy tuňáka Calvo ZERO
  • + Na dozdobení hoblinky parmazánu
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy45 minut
vaříNaty

PostupPostup

Teplý salát se špaldovým zrnem
 

Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.

Večer před plánovanou přípravou namočíme špaldové zrno do vody. Ráno vodu slijeme, napustíme novou a zrno uvaříme doměkka.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rozložíme na plech, pokapeme olejem, přidáme koření. Tymián skryjeme pod zeleninu, aby ji provoněl a byl ochráněn před spálením teplem během pečení.

Zeleninu pečeme doměkka v troubě rozehřáté na 200 °C asi 25-30 minut. Zapíchnutím vidličky zkusíme, jestli už je měkká.

Zatím spaříme brokolici „na skus- al dente“. Nechceme ji uvařit úplně.

Když je zelenina měkká, přidáme k ní uvařenou špaldu, hotovou brokolici, tuňáka a směs promícháme.

Na talíři dozdobíme čerstvou rukolou a hoblinkami parmazánu.

Dobrou chuť!

TIP: Přidejte i pečená cherry rajčata. Jídlo dostane více svěží chuť.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo