Jemný tuňákový koláček s krevetami
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 polévková lžíce brandy
- Čerstvý nebo sušený estragon
- 3 vejce
- 8 velkých krevet
- 1 polévková lžíce pšeničné mouky
- 50 ml mléka
- 50 ml smetany na vaření
- Hrst čerstvého salátu
- 1 mango
- 3 velká rajčata
- 1 polévková lžíce másla
- Mletý muškátový ořech
- 2 krajíce chleba
- Sůl a pepř
- 1 polévková lžíce balzámového octa z Modeny
- Hrst petrželky



Postup

Krajíce chleba nakrájejte na malé kousky a namočte do mléka. Tuňáka sceďte a rozdrťte vidličkou. Přidejte vejce, smetanu, brandy, špetku estragonu, sůl a pepř, mletý muškátový ořech a chléb namočený v mléce. Mezitím si předehřejte troubu. Malé formičky nebo formu na muffiny vymažte trochou másla a rovnoměrně rozložte směs. Formu vložte do misky s vodou tak, aby voda zakrývala formy do poloviny a pečte 8-10 minut při 180 ºC. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a dejte odležet na 30 minut do ledničky.
Rajčata oloupejte (odstraňte jadérka) a spolu s mangem nakrájejte na malé kousky. V misce smíchejte olej, ocet, rajčata a mango, opepřete a odložte stranou.
Podávání
Koláčky rozložte na talíře a podávejte s listy salátu jako ozdobou, přidejte rajčatovo-mangovou salsu, pár uvařených oloupaných krevet a pár lístků petrželky.



