fbpx
Nahoru

Jemný tuňákový koláček s krevetami

Ingredience:

  • 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 polévková lžíce brandy
  • Čerstvý nebo sušený estragon
  • 3 vejce
  • 8 velkých krevet
  • 1 polévková lžíce pšeničné mouky
  • 50 ml mléka
  • 50 ml smetany na vaření
  • Hrst čerstvého salátu
  • 1 mango
  • 3 velká rajčata
  • 1 polévková lžíce másla
  • Mletý muškátový ořech
  • 2 krajíce chleba
  • Sůl a pepř
  • 1 polévková lžíce balzámového octa z Modeny
  • Hrst petrželky
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy30 minut

PostupPostup

Jemný tuňákový koláček s krevetami
 

Krajíce chleba nakrájejte na malé kousky a namočte do mléka. Tuňáka sceďte a rozdrťte vidličkou. Přidejte vejce, smetanu, brandy, špetku estragonu, sůl a pepř, mletý muškátový ořech a chléb namočený v mléce. Mezitím si předehřejte troubu. Malé formičky nebo formu na muffiny vymažte trochou másla a rovnoměrně rozložte směs. Formu vložte do misky s vodou tak, aby voda zakrývala formy do poloviny a pečte 8-10 minut při 180 ºC. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a dejte odležet na 30 minut do ledničky.

Rajčata oloupejte (odstraňte jadérka) a spolu s mangem nakrájejte na malé kousky. V misce smíchejte olej, ocet, rajčata a mango, opepřete a odložte stranou.

 

Podávání

Koláčky rozložte na talíře a podávejte s listy salátu jako ozdobou, přidejte rajčatovo-mangovou salsu, pár uvařených oloupaných krevet a pár lístků petrželky.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo