Recepty
Tuňáková pomazánka s celerem
Cibuli nakrájejte nadrobno a celer na malé kousky. Přidejte majonézu a jemně přimíchejte tuňáka. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s krekry nebo v toastu.



Tagliatelle s cherry rajčátky a tuňákem
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahnete na troše olivového oleje dosklovita. Přidejte rajčata (pokud jsou příliš velká, můžete je překrojit na polovinu), přidejte pár lístků bazalky, chilli papričku,...



Pizza s tuňákem a ančovičkami
Troubu předehřejte na 170 stupňů. Na tortilly rovnoměrně rozložte protlak nebo rajčatovou passatu, mozzarellu natrhanou na kousky a tuňáka. Pečte asi 15 minut nebo dozlatova. Po vytažení z trouby upečené pizzy...



Tuňákový sendvič se salátem coleslaw
Pro přípravu avokádové majonézy přidejte do mixéru nasekané avokádo spolu s citrónovou šťávou, solí a olivovým olejem. Mixujte, dokud nezískáte jemnou omáčku bez hrudek. V misce smíchejte zelí nakrájené...



Lososové empanadas s hruškami a sýrem s modrou plísní
Hrušky oloupejte a nakrájejte na kostičky, poduste na troše másla. Přidejte lžíci medu a trochu rozmarýnu, vařte, dokud se většina vody neodpaří, vložte do mísy a nechte vychladnout. Okraje těsta, ze...



Sushi sendvič s tuňákem a wakame salátem
Rýži uvařte v rýžovaru. Když se dovaří, otevřete rýžovar a nechte vychladnout bez poklice. K rýži přidejte směs awasezu, pořádně promíchejte a nechte vychladnout. Připravte si sriracha majonézu smícháním obou...



Focaccia plněná lososem a bazalkovou majonézou
Začněte přípravou majonézy. Bazalku pár vteřin blanšírujte ve vroucí vodě, rychle ochlaďte ve studené vodě a nechte oschnout. Do hluboké misky přidejte bazalku, vejce, šťávu z ½...



Salátové rolky s tuňákem a teriyaki chilli omáčkou
Na omáčku smíchejte teriyaki omáčku s chilli, přidejte sezamový olej a sezamová semínka, promíchejte a odložte do chladničky. Veškerou zeleninu dobře omyjte a osušte. Mrkev nastrouhejte, okurku nakrájejte na tenké pásky...



Bramborové gnocchi se špenátem, gorgonzolou a lososem
Neváhejte a vyzkoušejte tento recept s italským nádechem. Bramborové gnocchi se špenátem a lososem máte hotové za necelou půlhodinku a jsou velmi chutné. Nakrájejte a osmahněte šalotku na troše olivového oleje. Přidejte...



Toast s hummusem, brokolicí a sardinkami
Jednoduchý, rychlý recept, ve kterém si můžete vychutnat různé textury – křupavou brokolici, jemný hummus, opečený chléb. Dobrou chuť. Brokolici nakrájejte na malé růžičky a několik minut povařte...







