Nahoru

Causa limeña s fialovými bramborami

Brambory dobře omyjte a vařte v dostatečném množství osolené vody. Brambory vařte ve slupce. Po uvaření sceďte, oloupejte a rozmačkejte. Po vychladnutí přidejte limetkovou šťávu, Aji, sůl a extra panenský olivový...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy45 min

Tuňákové rolky s rukolou a sýrem

Rozinky namočte do portského vína. Ořechy rozsekejte na větší kousky s polovičním množstvím rukoly. V misce promíchejte vidličkou oba druhy sýra. Přidejte rukolu s ořechy a rozinky s portským vínem. Ingredience...

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

Závitky s chřestem a tuňákem

Ve vysoké a úzké nádobě s ponorným mixérem smíchejte mléko, olivový olej, hořčici a sůl. Laktonéza začne postupně emulgovat, vyjměte ponorný mixér a přidejte citrónovou šťávu. Je-li třeba, přidejte...

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy25 min

Zapékaná avokáda

Troubu předehřejte na 200 °C. Avokáda omyjte, rozřízněte na polovinu a vyjměte pecku. Pomocí lžíce udělejte větší díru. Opatrně rozklepněte vajíčko a přidejte do avokáda žloutek s troškou bílku. Osolte. Umístěte 4...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy30 min

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Rozinky namočte do vlažné vody. Na troše olivového oleje z tuňáka osmažte cibuli. Postupně přidávejte zeleninu podle její tvrdosti. Dochuťte a nechte vařit. Zelenina by měla zůstat trochu...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy15 min

Sardinkové paté na portugalský styl

V Portugalsku mají ve zvyku podávat sardinkové paté jako předkrm.

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy15 min

Paprikové paté s tuniakom

Papriky a tuňáka sceďte. V mixéru rozmixujte červené papriky, tuňáka a sýr do krémové textury. Uložte do ledničky na 2 hodiny. Podávejte s crudités -nakrájenou čerstvou zeleninou.

Počet osob5 osobyNáročnostľahkéČas přípravy15 min

„Námořnické“ paté ze slávek a tuňáka

Slávky sceďte, nálev uchovejte pro pozdější použití. Tuňáka sceďte. Ingredience rozmixujte do jemného krému. Pokud je třeba, přidejte nálev ze slávek. Nechte odpočinout alespoň dvě hodiny...

Počet osob5 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy10 min

Horiátiki salata

Cibuli nakrájejte na kolečka a nechte namočenou ve studené vodě. Okurku oloupejte, rozdělte na polovinu, vydlabejte dužinu se semínky a nakrájejte na měsíčky. Rajčata omyjte a nakrájejte na měsíčky. Papriku omyjte a nakrájejte...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy10 min

Moussaka s tuňákem

Klasický řecký recept ze Středomoří, který nejvíce charakterizuje Řecko. Jídlo, které připomíná italské lasagne, ale připravuje se s plátky lilku. Recept si trochu upravíme a patentujeme 😊...

Počet osob6 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy45 min
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo Pozadí Calvo
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo