Lososové placky s fenyklovým salátem
Ingredience:
- Na placky:
- Losos ve vlastní šťávě
- 60 g panko strouhanky
- 60 g strouhaného parmezánu
- 1 menší červená cibule
- 2 stroužky česneku
- Kopr, mletá červená paprika
- Sůl, pepř
- 3 polévkové lžíce majonézy
- Citronová šťáva a kůra z bio citronu
- 2 vajíčka
- 1 polévková lžíce škrobu
- 1 polévková lžíce mouky
- Olivový olej vhodný na smažení
- Na salát:
- 1 fenykl
- 1 jablko
- 1 krajíc kváskového chleba
- Hrst pekanových ořechů
- Šalvěj
- Olivový olej vhodný na vaření
- Hrst rozinek
- 50 g strouhaného parmezánu
- Na dresink:
- 1 kávová lžička dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce octa
- 2 kávové lžičky medu
- 100 ml olivového oleje
- Sůl, pepř, chilli



Postup

Tento recept pro vás připravila Nelka, @nelkafood.
Do misky dáme celý obsah tří konzerv lososa i se šťávou, kterou obsahují. Přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Necháme chvilku odstát a mezitím připravíme salát.
Chléb natrháme na drobné kousky, ořechy posekáme a spolu se šalvějí dáme na plech. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme ve vyhřáté troubě do křupava (Pozor, nesmí se nám to spálit.). Fenykl spolu s jablkem očistíme a pomocí jemného plátkovače nastrouháme na velmi jemné plátky. Suroviny na zálivku důkladně promícháme. Do misky s fenyklem a jablkem přidáme rozinky, opečený chléb s ořechy a šalvějí. Podlijeme zálivkou, posypeme parmezánem a také důkladně promícháme.
Na pánvi s kapkou oleje opečeme lososové placičky a ještě horké podáváme spolu se salátem.



