fbpx
Nahoru

Lososové placky s fenyklovým salátem

Ingredience:

  • Na placky:
  • Losos ve vlastní šťávě
  • 60 g panko strouhanky
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 1 menší červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Kopr, mletá červená paprika
  • Sůl, pepř
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • Citronová šťáva a kůra z bio citronu
  • 2 vajíčka
  • 1 polévková lžíce škrobu
  • 1 polévková lžíce mouky
  • Olivový olej vhodný na smažení
  • Na salát:
  • 1 fenykl
  • 1 jablko
  • 1 krajíc kváskového chleba
  • Hrst pekanových ořechů
  • Šalvěj
  • Olivový olej vhodný na vaření
  • Hrst rozinek
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • Na dresink:
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce octa
  • 2 kávové lžičky medu
  • 100 ml olivového oleje
  • Sůl, pepř, chilli
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy45 minut
vaříNelka

PostupPostup

Lososové placky s fenyklovým salátem
 

Tento recept pro vás připravila Nelka, @nelkafood.

Do misky dáme celý obsah tří konzerv lososa i se šťávou, kterou obsahují. Přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Necháme chvilku odstát a mezitím připravíme salát.

Chléb natrháme na drobné kousky, ořechy posekáme a spolu se šalvějí dáme na plech. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme ve vyhřáté troubě do křupava (Pozor, nesmí se nám to spálit.). Fenykl spolu s jablkem očistíme a pomocí jemného plátkovače nastrouháme na velmi jemné plátky. Suroviny na zálivku důkladně promícháme. Do misky s fenyklem a jablkem přidáme rozinky, opečený chléb s ořechy a šalvějí. Podlijeme zálivkou, posypeme parmezánem a také důkladně promícháme.

Na pánvi s kapkou oleje opečeme lososové placičky a ještě horké podáváme spolu se salátem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo