fbpx
Nahoru

Brokolicový krém s křupavou cizrnou a tuňákem

Ingredience:

Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy30 minut

PostupPostup

Brokolicový krém s křupavou cizrnou a tuňákem
 

Brokolici omyjte a růžičky rozkrojte na poloviny. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

Na pánvi si na olivovém oleji pár minut osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte brambory, zalijte polovičním množstvím zeleninového vývaru a na mírném ohni vařte, dokud brambory nezměknou.

Potom přidejte růžičky brokolice a čerstvý špenát a nechte dalších 5 minut povařit.

Zeleninu rozmixujte a poté tento krém dochuťte solí a pepřem.

Uvařenou cizrnu sceďte (nebo použijte konzervovanou). Dejte ji do misky a dochuťte česnekem, sladkou paprikou a solí. Rozložte na plech s pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 20 minut, dokud není křupavá.

Tuňáka sceďte.

Brokolicový krém dejte na talíř, navrch přidejte tuňáka, křupavou cizrnu a pokapejte extra panenským olivovým olejem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo