Brokolicový krém s křupavou cizrnou a tuňákem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 500 g brokolice
- 200 g brambor
- 120 g uvařené cizrny
- Hrst čerstvého špenátu (volitelné)
- 700 ml zeleninového vývaru
- 1/2 šalotky
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- Sušený česnek
- Sladká paprika podle chuti
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
Brokolici omyjte a růžičky rozkrojte na poloviny. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
Na pánvi si na olivovém oleji pár minut osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte brambory, zalijte polovičním množstvím zeleninového vývaru a na mírném ohni vařte, dokud brambory nezměknou.
Potom přidejte růžičky brokolice a čerstvý špenát a nechte dalších 5 minut povařit.
Zeleninu rozmixujte a poté tento krém dochuťte solí a pepřem.
Uvařenou cizrnu sceďte (nebo použijte konzervovanou). Dejte ji do misky a dochuťte česnekem, sladkou paprikou a solí. Rozložte na plech s pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 20 minut, dokud není křupavá.
Tuňáka sceďte.
Brokolicový krém dejte na talíř, navrch přidejte tuňáka, křupavou cizrnu a pokapejte extra panenským olivovým olejem.