Bramborové taštičky plněné tuňákem
Ingredience:
- 3 konzervy Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
- 600 g brambor
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
- Černý pepř
- Pažitka
- 2 stroužky česneku
- 200 g pasírovaných rajčat
- 2 uvařená vejce
- 15 oliv bez pecky
- Sladká paprika



Postup

- Brambory omyjte a vařte ve velkém množství osolené vody do měkka. Sceďte a nechte vychladnout, oloupejte, rozmačkejte a přidejte sůl, pepř a olivový olej. Promíchejte a odložte stranou.
- Mezitím si nakrájejte cibuli a česnek, osahněte na pár lžičkách oleje, přidejte 1 lžičku sladké papriky, orestujte a přidejte pasírovaná rajčata. Pár minut restujte a přidejte uvařená vejce a nakrájené olivy. Promíchejte a odložte stranou.
- Na kousek potravinové fólie vymazané olivovým olejem přidejte velkou lžíci bramborové kaše, udělejte z ní placku naolejovanýma rukama, přidejte lžíci nádivky, pár kousků tuňáka a uzavřete spojením čtyř rohů igelitové folie, vrch zatočte a nechte odpočívat v lednici.
- V misce smíchejte olivový olej, sladkou papriku, nasekanou pažitku a sůl.
- Taštičky podávejte ozdobené pažitkou a paprikovým olivovým olejem.



