fbpx
Nahoru

Salmorejo s tuňákem, křepelčím vajíčkem a avokádem

Ingredience:

Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy15 minut

PostupPostup

Salmorejo s tuňákem, křepelčím vajíčkem a avokádem
 

Vítejte ve světě Salmorejo – osvěžující španělské pochoutky! Tato tradiční andaluská polévka, známá svou výraznou chutí, přichází s jednoduchým, ale bohatým receptem. Zkuste tuto kombinaci rajčat, chleba, olivového oleje a česneku a přeneste se do jižní Španělské země v každém doušku.

Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky.

Přidejte nakrájený chléb, promíchejte a nechte nasáknout vodou z rajčat.

Vajíčka vařte v osolené vodě 3 minuty. Poté nechte ve studené zchladnout a oloupejte.

Nakrájená rajčata a chléb dejte do mixéru spolu s oloupaným česnekem, octem a solí, mixujte, dokud nezískáte jemnou a homogenní hmotu.

Přeceďte přes sítko. Do scezené polévky postupně za stálého míchání přidávejte extra panenský olivový olej.

Salmorejo podávejte spolu s rozpůlenými uvařenými vejci, scezeným tuňákem a na kostičky nakrájeným avokádem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo