Salmorejo s tuňákem, křepelčím vajíčkem a avokádem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- 1 avokádo
- 1 stroužek česneku
- 4 křepelčí vajíčka
- 100 g chleba
- 1 kg rajčat
- 3 PL octa
Postup
Vítejte ve světě Salmorejo – osvěžující španělské pochoutky! Tato tradiční andaluská polévka, známá svou výraznou chutí, přichází s jednoduchým, ale bohatým receptem. Zkuste tuto kombinaci rajčat, chleba, olivového oleje a česneku a přeneste se do jižní Španělské země v každém doušku.
Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky.
Přidejte nakrájený chléb, promíchejte a nechte nasáknout vodou z rajčat.
Vajíčka vařte v osolené vodě 3 minuty. Poté nechte ve studené zchladnout a oloupejte.
Nakrájená rajčata a chléb dejte do mixéru spolu s oloupaným česnekem, octem a solí, mixujte, dokud nezískáte jemnou a homogenní hmotu.
Přeceďte přes sítko. Do scezené polévky postupně za stálého míchání přidávejte extra panenský olivový olej.
Salmorejo podávejte spolu s rozpůlenými uvařenými vejci, scezeným tuňákem a na kostičky nakrájeným avokádem.