fbpx
Nahoru

Křupavá zelenina s ochucenou tuňákovou omáčkou

Ingredience:

  • Na křupavou zeleninu:
  • 1/2 brokolice
  • 1/2 květáku
  • 150 g mrkve
  • 200 g žampionů
  • 1 sklenice hladké pšeničné mouky
  • 2 vejce
  • 1 sklenice strouhanky
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Na tuňákovou omáčku
  • 3 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 150 g řeckého jogurtu
  • Sladká paprika podle chuti
  • Kurkuma podle chuti
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy40 minut

PostupPostup

Křupavá zelenina s ochucenou tuňákovou omáčkou
 

Brokolici a květák rozdělte na růžičky a omyjte je.

Mrkev oloupejte a nakrájejte na proužky. Žampiony nakrájejte na plátky a brokolici a květák nakrájejte na silnější plátky.

V misce rozšlehejte vajíčka. Do misky se strouhankou přidejte uzenou papriku, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.

Kousky zeleniny po jednom namáčejte do mouky, poté v rozšlehaném vejci a poté ve strouhance.

Postupně je pokládejte na plech. Zeleninu pokapejte extra panenským olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15-20 minut.

Mezitím si připravte tuňákovou omáčku. Do nádoby vložte řecký jogurt, scezeného tuňáka, sladkou papriku a kurkumu podle chuti a rozmixujte. Podávejte s křupavou zeleninou. Dobrou chuť!

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo