Křupavá zelenina s ochucenou tuňákovou omáčkou
Ingredience:
- Na křupavou zeleninu:
- 1/2 brokolice
- 1/2 květáku
- 150 g mrkve
- 200 g žampionů
- 1 sklenice hladké pšeničné mouky
- 2 vejce
- 1 sklenice strouhanky
- 1/2 lžičky uzené papriky
- Extra panenský olivový olej podle chuti
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Na tuňákovou omáčku
- 3 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 150 g řeckého jogurtu
- Sladká paprika podle chuti
- Kurkuma podle chuti
4snadné40 minut
Postup
Brokolici a květák rozdělte na růžičky a omyjte je.
Mrkev oloupejte a nakrájejte na proužky. Žampiony nakrájejte na plátky a brokolici a květák nakrájejte na silnější plátky.
V misce rozšlehejte vajíčka. Do misky se strouhankou přidejte uzenou papriku, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
Kousky zeleniny po jednom namáčejte do mouky, poté v rozšlehaném vejci a poté ve strouhance.
Postupně je pokládejte na plech. Zeleninu pokapejte extra panenským olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15-20 minut.
Mezitím si připravte tuňákovou omáčku. Do nádoby vložte řecký jogurt, scezeného tuňáka, sladkou papriku a kurkumu podle chuti a rozmixujte. Podávejte s křupavou zeleninou. Dobrou chuť!