Nahoru

RATATOUILLE SE SARDINKAMI

Lilek omyjte, nakrájejte na tenká kolečka, osolte a nechte odstát asi 30 minut, aby se ztratila jeho hořkost. Zbylou zeleninu omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Lilek opláchněte a vysušte. Zeleninu...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy90 min

Ajoblanco

Studená polévka, která je velmi populární ve španělském regionu Andalusie. Podává se s hrozny, kousky melounu nebo jablkem. V moderní kuchyni se podává i s kousky tuňáka. Oloupejte česnek...

Počet osob4 osobyNáročnostSnadnéČas přípravy45 min

Valencijská titaina

Zahřejte troubu na 180 °C. Papriky potřete extra panenským olivovým olejem, uložte na plech vhodný do trouby a pečte dozlatova asi 30 minut. Vyndejte, uložte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy10 min

Malorský tumbet

Lilek omyjte, odřízněte konce a nakrájejte na kolečka silná 1 cm. Posolte a nechte odstát asi 30 minut, aby se z lilku vytratila hořkost. Rajčata omyjte. Na troše olivového oleje osmažte...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

Avokádo plněné quinoou a mexickým salátem

Příprava quinoy: Quinou omyjte v dostatečném množství studené vody a sceďte. V hrnci osmažte stroužek česneku na extra panenském olivovém oleji, přidejte quinou a poduste. Přidejte sůl a teplou vodu. Když...

Počet osob2 osobyNáročnostnáročnéČas přípravy30 min

Kalifornský těstovinový salát

V dostatečném množství osolené vody uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, nechte okapat a polijte trochou extra panenského olivového oleje, aby se těstoviny neslepily. Přidejte kalifornský salát,...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy15 min

Slaný rýžový koláč se středomořským salátem

Příprava jasmínové rýže: Na malém množství olivového oleje osmažte stroužek česneku. Přidejte omytou a scezenou rýži, osolte. Chvíli osmažte a přidejte teplou vodu. Vařte na středním plameni přibližně 10...

Počet osob2 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy15 min

Tuňákový bagel s kimchi dressingem

Bagel je chléb původem z Polska. V XIX. století se stal populárním v Americe. Má tvar věnečku. Před pečením v troubě se vaří ve vodě, díky čemuž je velmi...

Počet osob2 osobyNáročnostnáročnéČas přípravy40 min

Sendvič se sardinkami

Krajíce sendvičového chleba pokapejte extra panenským olivovým olejem. Avokádo oloupejte, nakrájejte na plátky a uložte na sendviče. Cherry rajčata omyjte, nakrájejte a přidejte na sendvič. Ochuťte solí a pepřem. Sardinky sceďte,...

Počet osob2 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy20 min

Kiwi plněné tuňákem

Odřízněte vrchní a spodní část kiwi. Před oloupáním vyberte vnitřek pomocí lžíce. Oloupejte a omyjte. V misce promíchejte scezeného tuňáka, dužinu z kiwi, majonézu a oříšky. Naplňte kiwi a ozdobte oříšky.

Počet osob2 osobyNáročnostnáročnéČas přípravy30 min
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo Pozadí Calvo
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo