Recepty
Zapečené těstoviny s tuňákem
Troubu předehřejete na 200 stupňů na horní a spodní ohřev. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a těstoviny vařte jen na polovinu doby, která je uvedena na obalu. Pečením v troubě...



Quesadilla s tuňákem
V misce smíchejte tuňáka s petrželkou, majonézou, solí, pepřem a kajenským pepřem. Na polovinu tortilly rozetřete připravenou tuňákovou směs a tu bohatě posypte nastrouhaným sýrem. Každou tortillu přeložte tak,...



Tuňákový salát
Cibuli nakrájejte nadrobno, osolte a promíchejte v misce. Hrozny rozpulte. Ořechy lehce opečte na pánvi a nasekejte. Hrozny přidejte do misky k odleželé cibuli. Pak přidejte i všechny ostatní suroviny a pořádně promíchejte....



Tortilla s tuňákem a mozzarellou
Vajíčko rozšlehejte a opepřete. Vylijte na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Přidejte tortillu, aby přilnula k vajíčku. Na tortillu uložte nakrájenou mozzarellu a scezeného tuňáka. Když bude mít vajíčko zlatavou barvu, tortillu...



Tuňákový salát s volským okem
Připravte si tento jednoduchý a rychlý salát – stačí pár ingrediencí. Na talíř naservírujte směs listových salátů, přidejte nakrájená cherry rajčata, okurku, scezeného tuňáka a volské oko....



Kanapky se sardinkami a pečenými rajčaty
Snadný a rychlý recept na svačinu. Housky rozdělte na poloviny a lehce opečte. Rukolu opláchněte a přidejte na housku. Na každou polovinu housky přidejte sardinku a pečená cherry rajčata. Citron nakrájejte na plátky...



Svěží letní salát se sardinkami
V míse smíchejte směs listového salátu, nakrájená cherry rajčátka, mozzarellu, nakrájený chřest, kukuřici, černé olivy a scezené sardinky. Připravte si dresink z vinného octa, extra panenského olivového oleje,...



Těstoviny se slávkami a bazalkou
Slávky sceďte a marinádu dejte stranou. Na pánev nalijte 2 polévkové lžíce olivového oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a restujte na pánvi. Po chvilce přidejte i nadrobno nasekaný řapíkatý celer. Odstavte, přidejte...



Salát s rukolou, rajčaty, tuňákem a opečeným chlebem
Bagetu nakrájejte na plátky silné 1 cm. Lehce potřete olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a pečte v horkovzdušné troubě na 200 °C přibližně 5 minut z každé strany. Ve velké míse...



Bruschetta s tuňákovou „salsou“
Tuňáka sceďte a v misce smíchejte s najemno nasekaným česnekem, nakrájenou cibulí, celerem a rajčaty. Přidejte petrželku, extra panenský olivový olej a promíchejte. Podávejte na nakrájených bagetkách nebo na opečeném chlebu.







