Nahoru

Paprikové paté s tuniakom

Papriky a tuňáka sceďte. V mixéru rozmixujte červené papriky, tuňáka a sýr do krémové textury. Uložte do ledničky na 2 hodiny. Podávejte s crudités -nakrájenou čerstvou zeleninou.

Počet osob5 osobyNáročnostľahkéČas přípravy15 min

„Námořnické“ paté ze slávek a tuňáka

Slávky sceďte, nálev uchovejte pro pozdější použití. Tuňáka sceďte. Ingredience rozmixujte do jemného krému. Pokud je třeba, přidejte nálev ze slávek. Nechte odpočinout alespoň dvě hodiny...

Počet osob5 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy10 min

Horiátiki salata

Cibuli nakrájejte na kolečka a nechte namočenou ve studené vodě. Okurku oloupejte, rozdělte na polovinu, vydlabejte dužinu se semínky a nakrájejte na měsíčky. Rajčata omyjte a nakrájejte na měsíčky. Papriku omyjte a nakrájejte...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy10 min

Moussaka s tuňákem

Klasický řecký recept ze Středomoří, který nejvíce charakterizuje Řecko. Jídlo, které připomíná italské lasagne, ale připravuje se s plátky lilku. Recept si trochu upravíme a patentujeme 😊...

Počet osob6 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy45 min

Řecký salát s cizrnou, tuňákem a tzatziki

Tzatziki: Okurku omyjte, oloupejte a nastrouhejte. Jemně osolte, dejte do sítka a nechte odstát asi hodinu, aby okapala přebytečná voda. Jogurt, prolisovaný česnek, nakrájenou mátu, sůl, pepř, extra panenský...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

CAPONATA DI MELANZANE

Lilky omyjte, oloupejte a nakrájejte na 2-3 cm kostky. Osolte a nechte odpočívat asi 30 minut, aby se z nich ztratila hořkost. Na rozehřátou pánev přidejte trošku extra panenského olivového...

Počet osob2 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

Středomořský těstovinový salát s tuňákem

Těstoviny uvařte „al dente“ v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu.  Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Polijte extra panenským olivovým olejem, aby se neslepily. Do misky...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy20 min

Sicilské kuličky arancini

Tradiční specialita sicilské kuchyně, konkrétně z Messiny

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy40 min

Socca s tuňákem

V misce připravte těsto a nechte odstát asi hodinu při pokojové teplotě. Cuketu omyjte a nakrájejte na tenoučké plátky. Vložte na 30 sekund do vařící vody, vyjměte a ochlaďte ve studené...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy25 min

„PAIN BAGNAT“ S TUŇÁKEM

Zeleninu omyjte a nakrájejte. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kolečka. Připravte dressing smícháním výše uvedených ingrediencí. Odkrojte vršek bochníku a část vydlabejte. Zbytek vnitřku dobře promačkejte. Polijte trochou extra...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy45 min
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo Pozadí Calvo
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo