Recepty
Tuňákovo-dýňové taštičky z listového těsta
Troubu předehřejeme na 200 ° C. Pórek s dýní nakrájejte na malé kostičky. Osmažte na trošce extra panenského olivového oleje, osolte a opepřete. Nechte vychladnout. Listové těsto rozložte na pečící papír,...



Fusilli s brokolicí a sardinkami
Brokolici rozdělte na růžičky a omyjte. Uvařte v dostatečném množství osolené vody, asi 4 minuty. Vyndejte je a dejte do studené vody s ledem, abyste zastavili var a udrželi zelenou barvu. Odložte...



Závitky s tuňákem v rajčatové omáčce
Vajíčka uvařte v dostatečném množství osolené vody asi 10 minut, nechte vychladnout a oloupejte. V misce promíchejte tuňáka v rajčatové omáčce s nastrouhanými vajíčky, osolte a promíchejte. Směs dejte do cukrářského...



Cuketové ravioli s tuňákem
Pórek omyjte a nakrájejte na malé kousky nebo ho nastrouhejte, poté ho osmažte na mírném plameni na troše olivového oleje. Přidejte sůl a pepř podle chuti. V misce promíchejte krémový...



Cuketové špagety s chilli tuňákem
Cuketu omyjte a nakrájejte na jemné dlouhé plátky a plátky rozkrájejte na špagety. Na extra panenském olivovém oleji osmažte plátky nakrájeného česneku. Přidejte cuketové špagety a na silném plameni jemně osmažte...



Murcijský salát se sardinkami
Vajíčka uvařená natvrdo nakrájejte na čtvrtiny. Cibuli nakrájejte na kolečka. Namočte ji do studené vody s trochou soli na několik minut (aby nebyla tak silná). Opláchněte čistou vodou a sceďte. Rajčata omyjte a na spodní...



Salát niçoise se sardinkami
Zelené fazolky omyjte, očistěte a dejte vařit do vroucí vody na 15 minut. Slijte a nechte vychladnout. Brambory a vajíčka uvařte a nechte vychladnout. Zeleninu očistěte a nakrájejte. Na servírovací talíř postupně uložte...



Vietnamské závitky s tuňákem
Salát, červenou papriku a mrkev nakrájejte na plátky. Cibulku nakrájejte na kolečka a zelenou část nechte do dresinku. Rýžové nudle namočte na 5 minut do vlažné vody. Sceďte. Rýžový plátek namočte na 3...



Tapas s tresčími játry
Nakrájejte bagetu, natřete ji humusem, zakápněte olivovým olejem, posypte mletou paprikou a přidejte tresčí játra Calvo. Nakonec ozdobte pažitkou.



César salát s tuňákem
Scezené sardinky, majonézu, hořčici a citrónovou šťávu vyšlehejte do lahodné omáčky a odložte do ledničky. Na servírovací talíř poskládejte listy salátu, přidejte sardinkovou omáčku, tuňáka, krutóny a kousky parmezánu. Ochutnejte osvěžující...







