Nahoru

Řecký salát s cizrnou, tuňákem a tzatziki

Tzatziki: Okurku omyjte, oloupejte a nastrouhejte. Jemně osolte, dejte do sítka a nechte odstát asi hodinu, aby okapala přebytečná voda. Jogurt, prolisovaný česnek, nakrájenou mátu, sůl, pepř, extra panenský...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

CAPONATA DI MELANZANE

Lilky omyjte, oloupejte a nakrájejte na 2-3 cm kostky. Osolte a nechte odpočívat asi 30 minut, aby se z nich ztratila hořkost. Na rozehřátou pánev přidejte trošku extra panenského olivového...

Počet osob2 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

Středomořský těstovinový salát s tuňákem

Těstoviny uvařte „al dente“ v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu.  Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Polijte extra panenským olivovým olejem, aby se neslepily. Do misky...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy20 min

Sicilské kuličky arancini

Tradiční specialita sicilské kuchyně, konkrétně z Messiny

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy40 min

Socca s tuňákem

V misce připravte těsto a nechte odstát asi hodinu při pokojové teplotě. Cuketu omyjte a nakrájejte na tenoučké plátky. Vložte na 30 sekund do vařící vody, vyjměte a ochlaďte ve studené...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy25 min

„PAIN BAGNAT“ S TUŇÁKEM

Zeleninu omyjte a nakrájejte. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kolečka. Připravte dressing smícháním výše uvedených ingrediencí. Odkrojte vršek bochníku a část vydlabejte. Zbytek vnitřku dobře promačkejte. Polijte trochou extra...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy45 min

RATATOUILLE SE SARDINKAMI

Lilek omyjte, nakrájejte na tenká kolečka, osolte a nechte odstát asi 30 minut, aby se ztratila jeho hořkost. Zbylou zeleninu omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Lilek opláchněte a vysušte. Zeleninu...

Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy90 min

Ajoblanco

Studená polévka, která je velmi populární ve španělském regionu Andalusie. Podává se s hrozny, kousky melounu nebo jablkem. V moderní kuchyni se podává i s kousky tuňáka. Oloupejte česnek...

Počet osob4 osobyNáročnostSnadnéČas přípravy45 min

Valencijská titaina

Zahřejte troubu na 180 °C. Papriky potřete extra panenským olivovým olejem, uložte na plech vhodný do trouby a pečte dozlatova asi 30 minut. Vyndejte, uložte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy10 min

Malorský tumbet

Lilek omyjte, odřízněte konce a nakrájejte na kolečka silná 1 cm. Posolte a nechte odstát asi 30 minut, aby se z lilku vytratila hořkost. Rajčata omyjte. Na troše olivového oleje osmažte...

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo Pozadí Calvo
Pozadí receptov Calvo Pozadí receptov Calvo