Recepty
Crackers s avokádovou pomazánkou a tuňákem
Avokádo oloupejte, vyndejte pecku a spolu s limetkovou šťávou a solí dobře rozmixujte. Postupně přidávejte olivový olej. Rozmixujte do krémové a jemné textury. Pomazánku můžete odložit do chladničky, vydrží i 2-3 dny....
Andaluské Gazpacho s tuňákem
Nakrájenou cibuli namočte do mísy se studenou vodou. Odstraňte klíček uvnitř česneku. Okurku omyjte, oloupejte, překrojte na polovinu a lžící vydlabejte všechna zrnka. Zbylé suroviny omyjte, nakrájejte a vše...
Papas Aliñás s pikantními sardinkami
Cibuli nadrobno nakrájejte. Namočte do studené vody, aby ztratila sílu. Brambory vařte ve slupce asi 25–30 minut. Sceďte a nechte zakryté ještě 15 minut. Oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dochuťte...
Krokety ze slávek v marinádě
Recept na 34 až 40 kroket. Těsto: Slávky sceďte, rozkrojte na polovinu a marinádu odložte. Mléko zahřejte na 5 minut v mikrovlnce. V hrnci zahřejte olej, přidejte mouku, lžičku soli a vařečkou míchejte...
Onigirazu
SOS hnědá rýže: Rýži dobře propláchněte, aby se vyplavil škrob. Vařte na silném ohni 15-17 minut, dokud se neodpaří voda. Odstavte, přikryjte a nechte odstát 10 minut. Rýžový...
Tortilla de Pisos
Bramborová tortilla: Brambory a cibuli oloupejte, umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Do pánve nalijte 1 sklenici extra panenského olivového oleje a pomalu smažte brambory a cibuli. Sem tam zamíchejte. Když se...
Galicijská empanada Xoubas
Cibuli nakrájejte na proužky a osmahněte na troše olivového oleje. Odstavte stranou, sceďte a nechte okapat. Šťávu si nechte stranou na těsto, přilijte extra panenský olivový olej, který chybí ke 150...
Babiččin tuňákový salát
Tuňáka sceďte a olivový olej odložte bokem. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte vidličkou v čisté misce. Osolte a přidejte trošku olivového oleje, aby byl salát víc šťavnatý. Oloupané...
Čekankové listy s tuňákem
Listy čekanky omyjte a osušte. Položte je na talíř nebo tác. Do misky vložte nakrájené rajče, avokádo, cibuli, kukuřici a tuňáka. Polijte olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolte, opepřete a jemně...