Nahoru

Valencijská titaina

Ingredience:

Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy10 min

PostupPostup

Valencijská titaina
 

Zahřejte troubu na 180 °C. Papriky potřete extra panenským olivovým olejem, uložte na plech vhodný do trouby a pečte dozlatova asi 30 minut. Vyndejte, uložte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Odstraňte slupku a semínka, ručně rozdělte na plátky. Papriky uložte zpět do šťávy, kterou při pečení pustili.

Rajčata omyjte a nastrouhejte. V hrnci na troše olivového oleje osmažte celé stroužky česneku. Přidejte rajčata, cukr a sůl. Pomalu vařte asi hodinu. Vyndejte česnek a pokud je třeba, dosolte. Na pánvi bez oleje opražte piniové oříšky.

V misce promíchejte rajčatovou omáčku, pečené papriky, piniové oříšky a tuňáka v rajčatové omáčce. Pokud necháte odstát jeden den, chutě se spolu více snoubí. Podávejte na topince.

 

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo