Andaluské Gazpacho s tuňákem
Ingredience:
- 160 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 1 kg zralých červených rajčat
- 1-4 jarní cibulky
- 1-2 stroužky česneku
- 1 okurka
- 1-2 červené papriky
- 75 g extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce cukru



Postup

Nakrájenou cibuli namočte do mísy se studenou vodou. Odstraňte klíček uvnitř česneku. Okurku omyjte, oloupejte, překrojte na polovinu a lžící vydlabejte všechna zrnka. Zbylé suroviny omyjte, nakrájejte a vše dejte do mixéru. Ochuťte olejem, octem, cukrem a solí. Rozmixujte dohladka. V případě, že polévka bude moc hustá, přidejte 1-2 sklenice studené vody. Propasírujte, dosolte a přikryté odložte do chladničky. Podávejte studené s okurkou, pepřem, krutony a tuňákem.



