Nahoru

Mini tuňákové sendviče

Ingredience:

  • OKURKOVÉ SENDVIČE:
  • 80 g Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 lžíce domácího dresinku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 nakrájené okurky
  • 6 ředkviček nakrájených na tenké plátky
  • 2 krajíce chleba bez kůrky
  • TUŇÁKOVÉ SENDVIČE S CIBULÍ A KLÍČKY:
  • 80 g Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 lžíce domácího dresinku
  • ¼ fialové cibule nakrájené nadrobno
  • kapustové klíčky
  • 2 krajíce kukuřičného chleba se semínky bez kůrky
Počet osobPro 2 osobyNáročnostSnadnéČas přípravy30 min

PostupPostup

Mini tuňákové sendviče
 

Příprava domácího dresinku: Do vysoké misky dejte mléko, extra panenský olivový olej a sůl. Dobře rozmixujte, přidejte citrónovou šťávu. Mixujte pomalu, abyste dosáhli jemnou a požadovanou texturu.

Okurkové sendviče:
Do dresinku přidejte dijonskou hořčici a scezeného tuňáka. Ředkvičky a okurky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Na jeden krajíc uložte okurky a ředkvičky. Přidejte dresink a přikryjte druhým krajícem. Rozřízněte na 4 části.

Tuňákové sendviče s cibulí a klíčky:
Cibuli nakrájejte na malé kostičky, uložte do studené vody na několik minut.
Do dresinku přidejte scezenou cibuli. Natřete oba krajíce chleba, uložte scezeného tuňáka a klíčky. Přikryjte a rozřízněte na 4 části.

Domácí dresink:

100 ml mléka
200 ml extra panenského olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo