Mini tuňákové sendviče
Ingredience:
- OKURKOVÉ SENDVIČE:
- 80 g Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce domácího dresinku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 nakrájené okurky
- 6 ředkviček nakrájených na tenké plátky
- 2 krajíce chleba bez kůrky
- TUŇÁKOVÉ SENDVIČE S CIBULÍ A KLÍČKY:
- 80 g Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce domácího dresinku
- ¼ fialové cibule nakrájené nadrobno
- kapustové klíčky
- 2 krajíce kukuřičného chleba se semínky bez kůrky
Postup
Příprava domácího dresinku: Do vysoké misky dejte mléko, extra panenský olivový olej a sůl. Dobře rozmixujte, přidejte citrónovou šťávu. Mixujte pomalu, abyste dosáhli jemnou a požadovanou texturu.
Okurkové sendviče:
Do dresinku přidejte dijonskou hořčici a scezeného tuňáka. Ředkvičky a okurky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Na jeden krajíc uložte okurky a ředkvičky. Přidejte dresink a přikryjte druhým krajícem. Rozřízněte na 4 části.
Tuňákové sendviče s cibulí a klíčky:
Cibuli nakrájejte na malé kostičky, uložte do studené vody na několik minut.
Do dresinku přidejte scezenou cibuli. Natřete oba krajíce chleba, uložte scezeného tuňáka a klíčky. Přikryjte a rozřízněte na 4 části.
Domácí dresink:
100 ml mléka
200 ml extra panenského olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl