Tuňák a cizrna: nerozlučná dvojka
Tuňák a cizrna jsou nerozlučná dvojka jako Pat a Mat nebo Bob a Bobek.
Jsou bohaté na bílkoviny, sacharidy s nízkým glykemickým indexem, tyto dvě potraviny tvoří dokonalý pár pro ty, kdo se zajímají o zdravý životní styl.
Pro ty, kteří dodržují dietu s nízkým obsahem sodíku doporučujeme připravit si cizrnu doma, namočením a uvařením a použít Calvo tuňáka s nízkým obsahem soli.
Pokud preferujete zavařovanou cizrnu, dobře ji propláchněte, abyste odstranili přebytečnou sůl.
Tip: Vodu z konzervy cizrny nevylévejte. Ve skutečnosti se tato tekutina (aquafaba) dá použít jako náhrada vaječného bílku.
Benefity cizrny
V cizrně se ukrývá množství tělu prospěšných látek. Tato luštěnina vám v první řadě doplní bílkoviny i velké množství vlákniny. Dále jsou v ní zastoupeny vitamíny skupiny B i vitamíny A, C, E či K.
Obsahuje minerály jako draslík, hořčík, fosfor či železo. Dodá tělu potřebné omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.
Jak zkombinovat tuňáka a cizrnu?
Pokud máte trochu více času a chystáte například víkendový oběd či večeři pro celou rodinu, vyzkoušejte recept na plněné papriky s tuňákem, cizrnou a rýží. Toto teplé a syté jídlo si vy a vaše rodina s jistotou zamilujete.
Pokud máte chuť na lehčí jídlo, vyzkoušejte čekankový salát s tuňákem Calvo ZERO a křupavou cizrnou, která dodá salátu zajímavou texturu.
Na závěr vám přinášíme jednoduchý recept na tuňákový salát s cizrnou a baby brokolicí. Připraven je během pár minut. Chutný a vhodný k obědu do školy či práce.