Plněné papriky s tuňákem, cizrnou a rýží
Ingredience:
- 6 paprik různě barevných
- 2 stroužky česneku
- 3 konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji
- 150 g strouhané mozzarely na pizzu
- 270 g vařené jasmínové rýže
- 270 g sterilované cizrny
- 150 g rajčatové passaty
- 1 kávová lžička sušené majoránky
- Sůl, pepř
6snadné40 minutvaříKateřina
Postup
Tento recept pro vás připravila Kateřina, @miluji.cz.
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Papriky omyjte, okrojte kolem stopky dokola a vyjměte z ní semínka.
Konzervy tuňáka otevřete a nechte okapat. V míse smíchejte uvařenou rýži, tuňáka, cizrnu a mozzarellu. Přidejte i passatu, sůl, pepř, majoránku a prolisujte do směsi česnek. Vše důkladně promíchejte. Papriky naplňte směsí a opatrně přendejte do zapékací mísy tak, aby stály.
Nyní dejte zapéct do trouby na 20-25 minut. Po upečení můžete ihned servírovat.