fbpx
Nahoru

Plněné papriky s tuňákem, cizrnou a rýží

Ingredience:

  • 6 paprik různě barevných
  • 2 stroužky česneku
  • 3 konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji
  • 150 g strouhané mozzarely na pizzu
  • 270 g vařené jasmínové rýže
  • 270 g sterilované cizrny
  • 150 g rajčatové passaty
  • 1 kávová lžička sušené majoránky
  • Sůl, pepř
Počet osob6NáročnosťsnadnéČas přípravy40 minut
vaříKateřina

PostupPostup

Plněné papriky s tuňákem, cizrnou a rýží
 

Tento recept pro vás připravila Kateřina, @miluji.cz.

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Papriky omyjte, okrojte kolem stopky dokola a vyjměte z ní semínka.

Konzervy tuňáka otevřete a nechte okapat. V míse smíchejte uvařenou rýži, tuňáka, cizrnu a mozzarellu. Přidejte i passatu, sůl, pepř, majoránku a prolisujte do směsi česnek. Vše důkladně promíchejte. Papriky naplňte směsí a opatrně přendejte do zapékací mísy tak, aby stály.

Nyní dejte zapéct do trouby na 20-25 minut. Po upečení můžete ihned servírovat.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo