Čekankový salát s tuňákem a křupavou cizrnou
Ingredience:
- 1/2 malé červené cibule
- 1 špetka cukru
- 1 ½ lžičky vinného octa
- 200 g uvařené nebo konzervované cizrny
- 1 vrchovatá lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 2x 65 g tuňák Calvo ZERO
- 2 malé hlávky červené čekanky
- 1 hrst celých lístků hladkolisté petržele
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- Extra panenský olivový olej
2snadné20 minutvaříKlára
Postup
Tento recept pro vás připravila Klára, @sklarouvkuchyni.
Červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky. V misce je promačkejte se špetkou soli, cukru a půl lžičkou vinného octa. Nechte stranou marinovat.
Cizrnu propláchněte v cedníku a nechte okapat. Na pánvičce rozehřejte lžíci oleje a cizrnu na něm orestujte dozlatova a dokřupava, trvá to asi 7 minut. Poté lehce osolte a nechte zchladnout.
V misce promíchejte majonézu, dijonskou hořčici, lžičku vinného octa, sůl a pepř. Tuňáka Calvo ZERO slijte a kousky ryby promíchejte s dresinkem.
Na talíř rozdělte čekankové listy, lístky petržele, kousky tuňáka v omáčce, posypte křupavou cizrnou a marinovanou cibulí. Navrch nastrouhejte citronovou kůru a zakápněte olivovým olejem.