fbpx
Nahoru

Čekankový salát s tuňákem a křupavou cizrnou

Ingredience:

  • 1/2 malé červené cibule
  • 1 špetka cukru
  • 1 ½ lžičky vinného octa
  • 200 g uvařené nebo konzervované cizrny
  • 1 vrchovatá lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • 2x 65 g tuňák Calvo ZERO
  • 2 malé hlávky červené čekanky
  • 1 hrst celých lístků hladkolisté petržele
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • Extra panenský olivový olej
Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy20 minut
vaříKlára

PostupPostup

Čekankový salát s tuňákem a křupavou cizrnou
 

Tento recept pro vás připravila Klára, @sklarouvkuchyni.

Červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky. V misce je promačkejte se špetkou soli, cukru a půl lžičkou vinného octa. Nechte stranou marinovat.

Cizrnu propláchněte v cedníku a nechte okapat. Na pánvičce rozehřejte lžíci oleje a cizrnu na něm orestujte dozlatova a dokřupava, trvá to asi 7 minut. Poté lehce osolte a nechte zchladnout.

V misce promíchejte majonézu, dijonskou hořčici, lžičku vinného octa, sůl a pepř. Tuňáka Calvo ZERO slijte a kousky ryby promíchejte s dresinkem.

Na talíř rozdělte čekankové listy, lístky petržele, kousky tuňáka v omáčce, posypte křupavou cizrnou a marinovanou cibulí.  Navrch nastrouhejte citronovou kůru a zakápněte olivovým olejem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo