Jak si připravit rychlý a chutný sendvič do školy či do práce
Vyměňte kupované bagety za pořádný domácí sendvič a všichni ve škole nebo v práci vám budou závidět!
Když někdo vzpomene slovo „sendvič“ či „bageta“, automaticky nám přijde na mysl ta klasická verze, s máslem či majonézou, sýrem, šunkou a malým množstvím zeleniny.
My vám dnes ukážeme, že i sendvič může být plnohodnotným jídlem, pokud správně vyvážíte suroviny. Nepotřebujete k tomu kuchařské schopnosti a zabere vám to minimum času.
Naše tipy:
- Pamatujte, že chléb je bohatý na sacharidy a proto vybírejte chléb s váhou mezi 60 a 80 gramy.
- Také je důležitá kvalita chleba – ať už si vyberete pita chléb, kukuřičné tortilly, domácí kváskový chléb, kaiserky – snažte se vybírat si celozrnné alternativy. Jsou bohatší na vlákninu a nejenže vás více zasytí, také vám dodají potřebné živiny.
- Pro přípravu surovin používejte výhradně extra panenský olivový olej
- Jako zdroj bílkovin preferujte libové maso – kuřecí, zda krůtí masné výrobky. Také si můžete připravit sendvič s vajíčky, rybami nebo nízkotučnými sýry.
- Přidejte porci zeleniny – salátové listy, klíčky, okurka či chřest.
- Nebojte se přidat i ovoce, například ananas nebo jablko
- Nepřehánějte to s omáčkami – klasické majonézové omáčky jsou plné tuků a cukrů.
Jak vidíte, sendviče mohou být také zdravou volbou, musíte si jen zvolit správné ingredience!
Vyzkoušejte naše recepty: