Nahoru

CAPONATA DI MELANZANE

Ingredience:

Počet osob2 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

PostupPostup

CAPONATA DI MELANZANE
 

Lilky omyjte, oloupejte a nakrájejte na 2-3 cm kostky. Osolte a nechte odpočívat asi 30 minut, aby se z nich ztratila hořkost.

Na rozehřátou pánev přidejte trošku extra panenského olivového oleje, nakrájený česnek a cibuli. Smažte na mírném ohni. Přidejte celer nakrájený na 1 cm kostky. Později přidejte drcená rajčata a poduste. Přidejte olivy, kapary, cukr, ocet a sůl. Duste dalších 10 minut.

Lilek opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Smažte na olivovém oleji, dokud nebude měkký

a zlatavý. Sceďte, abyste odstranili přebytečný olej. Přidejte do omáčky a promíchejte.

Nakonec přidejte oříšky a nechte v chladničce odstát alespoň jeden den, aby se chutě dobře promíchaly.

Podávejte na topince (bruschetta) a s tuňákem.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo