Fit tuňáková frittata
Ingredience:
- 8 vajec
- 50 ml smetany na vaření
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl a černý pepř
- 30 g strouhaného sýra
- 1 lžička ghí nebo olivového oleje
- jarní cibulka
- 2 balení tuňáka Calvo v olivovém oleji



Postup

Tento recept na fit frittatu s tuňákem pro vás připravila Karolína.
Tuňáková frittata je skvělou volbou pro všechny, kteří hledají chutné a zdravé jídlo plné bílkovin. Tato jednoduchá kombinace vajec, šťavnatého tuňáka a čerstvé zeleniny je ideální na snídani, oběd nebo i rychlou večeři. Příprava je rychlá, ale výsledek vás překvapí svou bohatou chutí a vyváženým složením. Pojďme si ho připravit!
V míse rozšlehejte vejce, smetanu, hořčici a koření. Na pánvi rozpusťte ghí a přidejte jarní cibulku, brokolici a tuňáka. Promíchejte.
Vše zalijte vaječnou směsí a vařte na mírném ohni. Můžete přikrýt pokličkou.
Podávejte s čerstvým salátem a přidejte celozrnnou přílohu (chléb, těstoviny, tortillu), abyste získali kompletní jídlo.
Pokud se vám tento recept líbí, vyzkoušejte také recept na frittatu s tuňákem a kadeřavou kapustou.



