Nahoru

Jak využít konzervy naplno?

Jak využít konzervy naplno?

Možná si kladete otázku, proč je dobré konzumovat konzervovaná jídla?

Odpověď je jednoduchá: dokáží totiž zajistit rychlou a výživnou stravu. Například konzervované ryby poskytují kvalitní bílkoviny, polynenasycené mastné kyseliny a minerály (železo a zinek).

V následujícím článku vám nabízíme 8 tipů, jak naplno využít konzervovaná jídla

  1. Jsou ideální jako malé občerstvení

Slávky v marinádě jsou vhodnou volbou na chutnou svačinu bohatou na bílkoviny.

  1. Nemusíte pokaždé vařit

Jsou vhodné pro přípravu jídel bez tepelné úpravy. Rychlá a jednoduchá příprava se hodí při uspěchaném dni nebo večer.

  1. Jsou bohaté na omega-3 nenasycené mastné kyseliny

Makrela, tuňák nebo sardinky jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které pomáhají:

– snížit špatný cholesterol (LDL) a udržet zdravé srdce.

– bránit vzniku krevních sraženin, čímž chrání tělo před mozkovou příhodou.

Dále poskytují i ​​vitamíny a minerály, například vápník, který se nachází v rybích kostech.

  1. nabídne různé formy přípravy

Vychutnejte si je formou sendviče, salátu, jako přílohu k těstovinám, rýži či zelenině. Jídla budou nutričně vyvážená a zároveň chutná.

  1. Jsou jednoduché na skladování

Můžete si nachystat velké zásoby. Využijte nejbližší návštěvu supermarketu a pořiďte dostatek konzerv (například tuňáka, sardinek, makrely, sépií, sardele nebo slávek).

  1. Mají dlouhou spotřebu

Konzervy udržují potraviny v optimálních podmínkách, bez potřeby chlazení. Navíc jsou hygienicky nezávadné, čímž udržují biochemickou stálost a mikrobiologickou bezpečnost potravin během měsíců až let.

  1. Jsou finančně výhodné

Mohou si je dovolit všichni. Dokonce mohou pomoci snížit rodinné výdaje.

  1. Nemusíte přidávat sůl

Obsahují ideální množství soli.