Jak využít konzervy naplno?
Možná si kladete otázku, proč je dobré konzumovat konzervovaná jídla?
Odpověď je jednoduchá: dokáží totiž zajistit rychlou a výživnou stravu. Například konzervované ryby poskytují kvalitní bílkoviny, polynenasycené mastné kyseliny a minerály (železo a zinek).
V následujícím článku vám nabízíme 8 tipů, jak naplno využít konzervovaná jídla
- Jsou ideální jako malé občerstvení
Slávky v marinádě jsou vhodnou volbou na chutnou svačinu bohatou na bílkoviny.
- Nemusíte pokaždé vařit
Jsou vhodné pro přípravu jídel bez tepelné úpravy. Rychlá a jednoduchá příprava se hodí při uspěchaném dni nebo večer.
- Jsou bohaté na omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Makrela, tuňák nebo sardinky jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které pomáhají:
– snížit špatný cholesterol (LDL) a udržet zdravé srdce.
– bránit vzniku krevních sraženin, čímž chrání tělo před mozkovou příhodou.
Dále poskytují i vitamíny a minerály, například vápník, který se nachází v rybích kostech.
- nabídne různé formy přípravy
Vychutnejte si je formou sendviče, salátu, jako přílohu k těstovinám, rýži či zelenině. Jídla budou nutričně vyvážená a zároveň chutná.
- Jsou jednoduché na skladování
Můžete si nachystat velké zásoby. Využijte nejbližší návštěvu supermarketu a pořiďte dostatek konzerv (například tuňáka, sardinek, makrely, sépií, sardele nebo slávek).
- Mají dlouhou spotřebu
Konzervy udržují potraviny v optimálních podmínkách, bez potřeby chlazení. Navíc jsou hygienicky nezávadné, čímž udržují biochemickou stálost a mikrobiologickou bezpečnost potravin během měsíců až let.
- Jsou finančně výhodné
Mohou si je dovolit všichni. Dokonce mohou pomoci snížit rodinné výdaje.
- Nemusíte přidávat sůl
Obsahují ideální množství soli.