fbpx
Nahoru

Sardinky, ryby se spoustou výhod

Sardinky, ryby se spoustou výhod

Jejich pravidelnou konzumací můžete snížit riziko revmatoidní artritidy, infarktu a můžete zlepšit vzhled vaší pokožky.

Benefity, které jste o sardinkách nevěděli

Bohaté na vitamíny skupiny B jako B12, niacin či B1, dále na vitamín A, vitamín D a vitamín E. Sardinky jsou zdrojem fosforu, vápníku, draslíku a zinku.

– Pomáhají předcházet kardiovaskulárním onemocněním

Sardinky, patřící do skupiny tučných mořských ryb, jsou skutečným skvostem v prevenci srdečních chorob, a to díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin. Tento druh polynenasycených tuků snižuje LDL cholesterol, krevní tlak a snižuje také tvorbu krevních sraženin, které mohou být zodpovědné za srdeční infarkt nebo mozkovou příhodu.

– Mají protizánětlivý účinek

Díky vysoké koncentraci omega-3 tuků mají sardinky protizánětlivé vlastnosti.

– Posilují kosti

Sardinky jsou důležitým zdrojem vápníku.

– Zlepšují imunitní systém

Některé studie naznačují, že rybí olej může zlepšit imunitní systém, konkrétně zvýšením počtu imunitních buněk.

Když už znáte tyto benefity, nezapomeňte sardinky zařadit do každodenního jídelníčku.