fbpx
Nahoru

Zeleninový quiche s lososem

Ingredience:

  • 3 konzervy Calvo lososa ve vlastní šťávě
  • 150 g brokolice
  • 1 bílá cibule
  • 3–4 vejce
  • 1 balení listového těsta
  • 200 ml smetana na vaření
  • 1 ČL sušeného oregana
  • Černý pepř
  • 100 g sýra gorgonzola
  • Sůl
  • 10 ks cherry rajčat
  • 2 PL rajčatového protlaku
Počet osob4 - 6NáročnosťjednoduchéČas přípravy60 minut

PostupPostup

Zeleninový quiche s lososem
 

Tento koláč původně z francouzské kuchyně se stal neodmyslitelnou součástí receptů díky své obrovské všestrannosti, která vám umožňuje připravit si jej tak, jak máte nejraději. Vyzkoušejte připravit quiche se zeleninou a přírodním lososem.

Troubu předehřejte na 180ºC, listové těsto položte do dortové formy nebo formy na quiche. Navrch položte pečící papír nebo alobal a přidejte sušené luštěniny tak, aby se těsto při pečení nenafouklo.

Vložte na 15 minut do trouby. Po dopečení z trouby vyjměte a luštěniny odstraňte.

Mezitím, než se těsto peče, v misce vyšlehejte vejce spolu se smetanou, solí, pepřem a oreganem. Brokolici uvařte ve větším množství vody, dokud není al dente.

Na pánev přidejte olej a orestujte na něm cibuli. Přidejte k ní uvařenou brokolici, pár vteřin orestujte. Dochuťte solí a pepřem.

Na pečené listové těsto přidejte smetanový základ, zeleninu, sýr, scezeného lososa a na vrch poklaďte rajčata.

Pečte v troubě přibližně 40 minut. Quiche je vynikající teplý, ale také studený.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo