Zeleninový quiche s lososem
Ingredience:
- 3 konzervy Calvo lososa ve vlastní šťávě
- 150 g brokolice
- 1 bílá cibule
- 3–4 vejce
- 1 balení listového těsta
- 200 ml smetana na vaření
- 1 ČL sušeného oregana
- Černý pepř
- 100 g sýra gorgonzola
- Sůl
- 10 ks cherry rajčat
- 2 PL rajčatového protlaku
Postup
Tento koláč původně z francouzské kuchyně se stal neodmyslitelnou součástí receptů díky své obrovské všestrannosti, která vám umožňuje připravit si jej tak, jak máte nejraději. Vyzkoušejte připravit quiche se zeleninou a přírodním lososem.
Troubu předehřejte na 180ºC, listové těsto položte do dortové formy nebo formy na quiche. Navrch položte pečící papír nebo alobal a přidejte sušené luštěniny tak, aby se těsto při pečení nenafouklo.
Vložte na 15 minut do trouby. Po dopečení z trouby vyjměte a luštěniny odstraňte.
Mezitím, než se těsto peče, v misce vyšlehejte vejce spolu se smetanou, solí, pepřem a oreganem. Brokolici uvařte ve větším množství vody, dokud není al dente.
Na pánev přidejte olej a orestujte na něm cibuli. Přidejte k ní uvařenou brokolici, pár vteřin orestujte. Dochuťte solí a pepřem.
Na pečené listové těsto přidejte smetanový základ, zeleninu, sýr, scezeného lososa a na vrch poklaďte rajčata.
Pečte v troubě přibližně 40 minut. Quiche je vynikající teplý, ale také studený.