Zeleninová koka se sardinkami a olivami
Ingredience:
- Calvo sardinky v rajčatové omáčce
- 40 g extra panenského olivového oleje
- Černé olivy
- Bazalka
- 1 ČL cukru
- 2 jarní cibulky
- 300 g pšeničné mouky
- 20 g droždí
- 40 g vepřového sádla
- 1 ks červená paprika
- 1 ks zelená paprika
- Čerstvý rozmarýn
- Sůl
- 3 zralá rajčata
4-6snadné20 minut
Postup
Na přípravu těsta smíchejte vodu s droždím a nechte pár minut odpočívat. Smíchejte s moukou a solí, přidejte sádlo a olej.
Promíchejte a nechte odpočívat v míse přikryté utěrkou. Mezitím nakrájejte zeleninu a zapněte troubu na 180 °C.
Papriku, jarní cibulku a rajčata nakrájejte na malé kostičky, promíchejte, přidejte nakrájené olivy, trochu soli a několik minut opékejte na olivovém oleji, dokud se voda ze zeleniny neodpaří.
Zeleninu rozložte na těsto, na ni položte sardinky a pečte 40 minut na 180 °C.