Závitky s tuňákem v rajčatové omáčce
Ingredience:
- 16 plátků na závitky
- 3 x 80 g Calvo tuňáka v rajčatové omáčce
- 4 natvrdo uvařená vajíčka
- pepř a sůl
- strouhaný parmezán
- Bešamelová omáčka:
- 40 g másla
- 40 g mouky
- 500 ml mléka
- muškátový oříšek
- sůl



Postup

Vajíčka uvařte v dostatečném množství osolené vody asi 10 minut, nechte vychladnout a oloupejte.
V misce promíchejte tuňáka v rajčatové omáčce s nastrouhanými vajíčky, osolte a promíchejte.
Směs dejte do cukrářského rukávu a odložte.
Příprava bešamelové omáčky: V hrnci rozpusťte máslo, poté za stálého míchání přidávejte mouku a zlehka osmažte. Přidejte horké mléko. Za stálého míchání na středním plameni vařte 10 minut. Vypněte a přikryjte, aby se vám nevytvořila kůrka.
Do teplé vody se solí uložte plátky na závitky, nechte je ve vodě asi 12 minut. Postupujte podle instrukcí v návodu na obalu.
Uložte je na suchou utěrku, naplňte tuňákovou směsí a srolujte. Na spodek mísy vhodné do trouby nalijte bešamelovou omáčku, uložte tuňákové závitky vedle sebe tak, aby se neotevřely. Zalijte zbytkem bešamelové omáčky, posypte nastrouhaným parmezánem a pečte dozlatova 12 minut při teplotě 200 ° C.



