Nahoru

Závitky s tuňákem v rajčatové omáčce

Ingredience:

  • 16 plátků na závitky
  • 3 x 80 g Calvo tuňáka v rajčatové omáčce
  • 4 natvrdo uvařená vajíčka
  • pepř a sůl
  • strouhaný parmezán
  • Bešamelová omáčka:
  • 40 g másla
  • 40 g mouky
  • 500 ml mléka
  • muškátový oříšek
  • sůl
Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy45 min

PostupPostup

Závitky s tuňákem v rajčatové omáčce
 

Vajíčka uvařte v dostatečném množství osolené vody asi 10 minut, nechte vychladnout a oloupejte.

V misce promíchejte tuňáka v rajčatové omáčce s nastrouhanými vajíčky, osolte a promíchejte.

Směs dejte do cukrářského rukávu a odložte.

Příprava bešamelové omáčky: V hrnci rozpusťte máslo, poté za stálého míchání přidávejte mouku a zlehka osmažte. Přidejte horké mléko. Za stálého míchání na středním plameni vařte 10 minut. Vypněte a přikryjte, aby se vám nevytvořila kůrka.

Do teplé vody se solí uložte plátky na závitky, nechte je ve vodě asi 12 minut. Postupujte podle instrukcí v návodu na obalu.

Uložte je na suchou utěrku, naplňte tuňákovou směsí a srolujte. Na spodek mísy vhodné do trouby nalijte bešamelovou omáčku, uložte tuňákové závitky vedle sebe tak, aby se neotevřely. Zalijte zbytkem bešamelové omáčky, posypte nastrouhaným parmezánem a pečte dozlatova 12 minut při teplotě 200 ° C.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo