Nahoru

Závitky s chřestem a tuňákem

Ingredience:

  • Ingredience na laktonézu:
  • 100 g mléka
  • 200 g extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • Ingredience na 6 závitků:
  • 160 g Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
  • 18 ks zeleného nebo bílého chřestu
  • 6 krajíců toastového chleba
  • 6 lžic laktonézy (nebo klasické majonézy)
Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy25 min

PostupPostup

Závitky s chřestem a tuňákem
 

Ve vysoké a úzké nádobě s ponorným mixérem smíchejte mléko, olivový olej, hořčici a sůl. Laktonéza začne postupně emulgovat, vyjměte ponorný mixér a přidejte citrónovou šťávu. Je-li třeba, přidejte více oleje, abyste dosáhli požadované textury a hustoty.

Troubu nastavenou na funkci grilu předehřejte na 200 °C.

Do laktonézy přimíchejte scezeného tuňáka. Z toastového chleba odstraňte kůrku, přejděte válečkem, aby se chléb rozválel a byl tenčí. Každý kousek potřete tuňákovou laktonézou a uložte na ni 3 ks chřestu. Rohy toastu přeložte a přichyťte je párátkem.

Dejte zapéct asi na 5 minut. Pečte dozlatova. Podávejte ihned po upečení.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo