Závitky s chřestem a tuňákem
Ingredience:
- Ingredience na laktonézu:
- 100 g mléka
- 200 g extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
- Ingredience na 6 závitků:
- 160 g Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
- 18 ks zeleného nebo bílého chřestu
- 6 krajíců toastového chleba
- 6 lžic laktonézy (nebo klasické majonézy)



Postup

Ve vysoké a úzké nádobě s ponorným mixérem smíchejte mléko, olivový olej, hořčici a sůl. Laktonéza začne postupně emulgovat, vyjměte ponorný mixér a přidejte citrónovou šťávu. Je-li třeba, přidejte více oleje, abyste dosáhli požadované textury a hustoty.
Troubu nastavenou na funkci grilu předehřejte na 200 °C.
Do laktonézy přimíchejte scezeného tuňáka. Z toastového chleba odstraňte kůrku, přejděte válečkem, aby se chléb rozválel a byl tenčí. Každý kousek potřete tuňákovou laktonézou a uložte na ni 3 ks chřestu. Rohy toastu přeložte a přichyťte je párátkem.
Dejte zapéct asi na 5 minut. Pečte dozlatova. Podávejte ihned po upečení.



