fbpx
Nahoru

Zapečený lilek s tuňákem

Ingredience:

Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy1 hodina 15 minut
vaříNaty

PostupPostup

Zapečený lilek s tuňákem
 

Tento recept pro vás připravila Naty, @chutodnaty.

Omyjeme lilek a nařízneme na plátky o tloušťce asi 0,5 cm. Vyložíme jím sítko a posypeme solí. Necháme cca 30 minut odstát. Lilek zvlhne, pustí nahořklou vodu. Opláchneme pod tekoucí vodou a vysušíme papírovou utěrkou. Na grilovací pánvi zlehka ogrilujeme z obou stran. Chceme, aby získal zlatavé proužky, které vypadají velmi efektně a zároveň podtrhnou skvělou chuť. Necháme trochu vychladnout, zatím připravíme omáčku.

Na pánev protlačíme česnek, přidáme olej a až následně zapneme plamen. V momentě, kdy se začne česnek smažit, zalijeme passatou. Osolíme, opepříme a přidáme sušené oregano. Necháme chvíli probublat, aby se probudily chutě.

A teď už jen vrstvení:

Do zapékací nádoby dáme na dno trochu omáčky. Naskládáme první vrstvu lilku. Rozložíme vrstvu mozzarelly, tuňáka a posypeme strouhaným sýrem. Toto opakujeme, dokud nezaplníme nádobu.

Pečeme v rozehřáté troubě na 220’C 25 – 30 minut.

Ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme nejlépe s chlebem.

Chutná teplé i studené.

Dobrou chuť!

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo