Zapečený lilek s lososem
Ingredience:
- 4 konzervy Calvo lososa ve vlastní šťávě
- Čerstvá bazalka
- Lilek
- Baby mozzarella
- Cibule
- Oregano
- Černý pepř
- Parmezán
- Sůl
- Konzerva drcených rajčat
Postup
Ze zahrady a moře, tento recept na zapečený lilek s naším lososem Calvo je jednoduchý na přípravu s nádechem Itálie, který se vyplatí zařadit do receptáře.
Lilek nakrájejte na 0,5 až 1 cm plátky, osolte a nechte vypotit. Potom lilky omyjte a osušte.
Pokapejte olivovým olejem a opečte na pánvi z obou stran.
Mezitím si nakrájejte cibulku a česnek, orestujte na olivovém oleji, poté přidejte drcená rajčata, oregano a hrst bazalky, nechte vše spolu pár minut restovat.
Bazalku vyjměte, dochuťte solí a přidejte lžíci cukru, pokud jsou rajčata příliš kyselá.
Do zapékací mísy přidejte zeleninovou vrstvu, vrstvu scezeného lososa, nasekanou bazalku, mozzarellu, vrstvu lilku a vrstvení zopakujte. Dokončete lilkem, rajčatovou vrstvou a posypte parmazánem.
Pečte na horním ohřevu v horkovzdušné troubě na 180 º C přibližně 30 minut.