fbpx
Nahoru

Zapečený lilek s lososem

Ingredience:

Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy60 minut

PostupPostup

Zapečený lilek s lososem
 

Ze zahrady a moře, tento recept na zapečený lilek s naším lososem Calvo je jednoduchý na přípravu s nádechem Itálie, který se vyplatí zařadit do receptáře.

Lilek nakrájejte na 0,5 až 1 cm plátky, osolte a nechte vypotit. Potom lilky omyjte a osušte.

Pokapejte olivovým olejem a opečte na pánvi z obou stran.

Mezitím si nakrájejte cibulku a česnek, orestujte na olivovém oleji, poté přidejte drcená rajčata, oregano a hrst bazalky, nechte vše spolu pár minut restovat.

Bazalku vyjměte, dochuťte solí a přidejte lžíci cukru, pokud jsou rajčata příliš kyselá.

Do zapékací mísy přidejte zeleninovou vrstvu, vrstvu scezeného lososa, nasekanou bazalku, mozzarellu, vrstvu lilku a vrstvení zopakujte. Dokončete lilkem, rajčatovou vrstvou a posypte parmazánem.

Pečte na horním ohřevu v horkovzdušné troubě na 180 º C přibližně 30 minut.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo