fbpx
Nahoru

Zapečené těstoviny s tuňákem

Ingredience:

  • 400 g oblíbeného tvaru těstovin
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 konzerva drcených rajčat
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • ½ ČL italského pepře
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 3 konzervy Calvo tuňáka v rajčatové omáčce
  • 1 balení sýru mozzarella
  • 40 g nastrouhaného parmazánu
  • Čerstvá bazalka, jemně nasekaná na ozdobu
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy45 minut
vaříNelka

PostupPostup

Zapečené těstoviny s tuňákem
 

Troubu předehřejete na 200 stupňů na horní a spodní ohřev. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a těstoviny vařte jen na polovinu doby, která je uvedena na obalu. Pečením v troubě se těstoviny dovaří.

Mezitím na ohni rozehřejte velkou pánev. Na rozpálenou pánev nalijte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, pak přidejte cibuli, česnek a opékejte, dokud vše nezměkne a nerozvoní se, přibližně 3-5 minut.

Přidejte drcená rajčata, rajčatový protlak a italský pepř a tuňáka, promíchejte, dochuťte solí a pepřem.

Těstoviny sceďte a přidejte na pánev. Pořádně promíchejte. Směs přemístěte do zapékací misky, vrch posypte nastrouhanou mozzarellou a parmazánem a vložte do střední části rozehřáté trouby. Těstoviny pečte do zlatohněda. Nechte vychladnout a podávejte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo