Zapečené těstoviny s tuňákem
Ingredience:
- 400 g oblíbeného tvaru těstovin
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 konzerva drcených rajčat
- 1 PL rajčatového protlaku
- ½ ČL italského pepře
- Sůl a pepř podle chuti
- 3 konzervy Calvo tuňáka v rajčatové omáčce
- 1 balení sýru mozzarella
- 40 g nastrouhaného parmazánu
- Čerstvá bazalka, jemně nasekaná na ozdobu
Postup
Troubu předehřejete na 200 stupňů na horní a spodní ohřev. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a těstoviny vařte jen na polovinu doby, která je uvedena na obalu. Pečením v troubě se těstoviny dovaří.
Mezitím na ohni rozehřejte velkou pánev. Na rozpálenou pánev nalijte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, pak přidejte cibuli, česnek a opékejte, dokud vše nezměkne a nerozvoní se, přibližně 3-5 minut.
Přidejte drcená rajčata, rajčatový protlak a italský pepř a tuňáka, promíchejte, dochuťte solí a pepřem.
Těstoviny sceďte a přidejte na pánev. Pořádně promíchejte. Směs přemístěte do zapékací misky, vrch posypte nastrouhanou mozzarellou a parmazánem a vložte do střední části rozehřáté trouby. Těstoviny pečte do zlatohněda. Nechte vychladnout a podávejte.