Nahoru

Vietnamské závitky s tuňákem

Ingredience:

  • Ingredience na 8 závitků:
  • 8 rýžových plátků
  • 20 g rýžových nudlí nebo těstovin vermicelli
  • 1 salát Little Gem
  • 2 jarní cibulky
  • ¼ červené papriky
  • 1 mrkev
  • 8 lístků máty
  • 3x Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • Dressing:
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžíce nakrájené jarní cibulky
Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy40 min

PostupPostup

Vietnamské závitky s tuňákem
 

Salát, červenou papriku a mrkev nakrájejte na plátky. Cibulku nakrájejte na kolečka a zelenou část nechte do dresinku. Rýžové nudle namočte na 5 minut do vlažné vody. Sceďte.

Rýžový plátek namočte na 3 sekundy do vody. Uložte na čistou a vlhkou utěrku. Na plátek uložte salát, rýžové nudle, červenou papriku, cibulku, mrkev, scezeného tuňáka a lístek máty. Srolujte. Podávejte s připraveným dresinkem.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo