Vietnamské závitky s tuňákem
Ingredience:
- Ingredience na 8 závitků:
- 8 rýžových plátků
- 20 g rýžových nudlí nebo těstovin vermicelli
- 1 salát Little Gem
- 2 jarní cibulky
- ¼ červené papriky
- 1 mrkev
- 8 lístků máty
- 3x Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- Dressing:
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 3 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžíce nakrájené jarní cibulky
4 osobysnadné40 min
Postup
Salát, červenou papriku a mrkev nakrájejte na plátky. Cibulku nakrájejte na kolečka a zelenou část nechte do dresinku. Rýžové nudle namočte na 5 minut do vlažné vody. Sceďte.
Rýžový plátek namočte na 3 sekundy do vody. Uložte na čistou a vlhkou utěrku. Na plátek uložte salát, rýžové nudle, červenou papriku, cibulku, mrkev, scezeného tuňáka a lístek máty. Srolujte. Podávejte s připraveným dresinkem.