Vietnamské rolky plněné zeleninou a tuňákem
Ingredience:
- 3 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 4 ks rýžového papíru
- 1 mrkev
- ½ okurky
- ½ avokáda
- 4 listy salátu
- ½ manga
- Bílý nebo černý sezam
- Arašídová omáčka:
- 2 PL arašídového másla
- 2 PL sójové omáčky
- 1 PL agávového sirupu
- Šťáva z 1 limetky
- Voda
- 1 PL sezamového oleje
2snadné2
Postup
Umyjte zeleninu a nakrájejte mrkev a okurku na jemné proužky julienne. Avokádo nakrájejte na tenké plátky, stejně jako mango a salátové listy nechte vcelku.
Připravte si velkou misku nebo talíř s vodou, kde namočíte rýžový papír. Ponořte ho na několik vteřin do vody, dokud neztratí svou tuhost. Položte jej na vlhkou kuchyňskou utěrku, jinak se přilepí. Do středu papíru položte list salátu, navrch uložte mrkev, okurku, avokádo a mango, přidejte scezeného tuňáka a udělejte rolky, jako byste rolovali burrito.
Na omáčku smíchejte všechny ingredience a podávejte v misce. Vychutnejte si svěžest rolek.