Vánoční jednohubky ze slaných palačinek s tuňákem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- Kaviár (volitelné)
- Těsto na palačinky:
- 60 g celozrnné mouky
- 60 g pšeničné mouky
- 250 ml polotučného mléka
- 2 vejce
- 30 g olivového oleje
- 1 špetka soli
- ½ lžičky cukru
- Tatarská omáčka ze smetanového sýra:
- 20 g kapař
- 35 g pažitky
- 20 g kyselých okurek
- 5 g petržele
- 250 g smetanového sýra
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- Sůl
4snadné30 minut
Postup
Pro přípravu palačinek přidejte do mísy mouku, vejce, mléko, cukr, sůl a rozpuštěné máslo. Pořádně vymíchejte, dokud bude těsto bez hrudek a nechte 20 minut odpočívat v chladničce.
Pánev zahřejte na vysokou teplotu a přidejte na ni olivový olej. Když je horká, přidejte naběračku těsta a rozetřete jej po celé pánvi, abyste vytvořili tenkou vrstvu. Opékejte z obou stran dozlatova.
Pro přípravu domácí krémové verze tatarské omáčky rozmixujte všechny suroviny v mixéru a nakonec přidejte lžíci kaviáru.
Palačinky potřete tatarskou omáčkou, přidejte scezeného tuňáka, z palačinky připravte rolku a nakrájejte na kousky. Propíchněte párátkem a podávejte. Můžete posypat i semínky granátového jablka.