Udon nudle se zeleninou a tuňákem
Ingredience:
- 3 konzervy tuňáka Calvo ve slunečnicovém oleji
- 300 g udon nudlí
- 1 ČL čínského koření pěti vůní
- 2 PL sójové omáčky
- 2 ČL chilli omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 ČL strouhaného zázvoru
- 1 mrkev
- 150 g zelené fazolky
- 1 jarní cibulka
- 75 g hub shiitake
- Sezamová semínka
- Olivový olej
- Sůl
4snadné15 minut
Postup
- Na pánev nebo wok přidejte pár lžíc olivového oleje, přidejte mrkev, zelenou fazolku a cibuli nakrájenou na proužky a osmahněte na středně vysoké teplotě, dokud zelenina nezměkne. Potom přidejte houby, česnek a zázvor a smažte několik sekund.
- Přidejte čínský pepř, sójovou omáčku, srirachu a tuňáka, pár vteřin povařte.
- Mezitím si uvařte nudle podle návodu na vaření.
- Nudle sceďte a přidejte do woku. Vše spolu poduste, osolte a podávejte posypané sezamovými semínky.