Tuňákový sendvič se salátem coleslaw
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
- Celozrnný chléb
- 50 g červeného zelí
- 75 g bílého zelí
- 1/2 červené cibule
- 1 strouhaná mrkev
- 1 jablko
- 1 PL rozinek
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL hořčice
- Sůl
- Majonéza:
- 1 avokádo
- Citronová šťáva
- 2-3 PL olivového oleje
- Sůl
2snadné15 minut
Postup
- Pro přípravu avokádové majonézy přidejte do mixéru nasekané avokádo spolu s citrónovou šťávou, solí a olivovým olejem. Mixujte, dokud nezískáte jemnou omáčku bez hrudek.
- V misce smíchejte zelí nakrájené na dlouhé tenké proužky spolu s nastrouhanou mrkví, cibulí a nakrájeným jablkem. Přidejte rozinky, lžíci hořčice a olivového oleje. Nakonec přidejte avokádovou majonézu a dobře promíchejte.
- Na krajíc chleba naservírujte coleslaw a tuňáka. Přikryjte druhým krajícem chleba a překrojte na polovinu. Podávejte ihned nebo si zabalte na cestu.