fbpx
Nahoru

Tuňákový salát s cannellini fazolemi, orzem, olivami a fetou

Ingredience:

  • 400 g těstovinové rýže (orzo)
  • 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 150 g uvařené cannellini fazole
  • 80 g zelených oliv bez pecky
  • 100 g sýru feta
  • Dressing:
  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • Citronová šťáva a kůra z 1 citronu
  • Sůl a pepř
  • 5 PL octa z červeného vína
  • 1 ½ PL dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy30 minut

PostupPostup

Tuňákový salát s cannellini fazolemi, orzem, olivami a fetou
 

Jednoduchý a rychlý recept na večeři během pracovního týdne. Navíc si ho můžete vzít druhý den na oběd.

Orzo uvařte podle návodu na obalu. Fazole sceďte a v misce smíchejte uvařené orzo, tuňáka, fazole, nakrájené olivy a nahoru nadrťte sýr feta.

V menší misce smíchejte ingredience na dresink: extra panenský olivový olej, citronovou šťávu a kůru, ocet, dijonskou hořčici a česnek. Dochuťte solí a pepřem.

Tip č. 1: Chcete-li si salát vzít na oběd, dresink si vezměte v dózičce zvlášť.

Tip č. 2: Chcete-li salát vylepšit, můžete přidat i listovou zeleninu, výborně se hodí rukola nebo polníček a pokud přidáte i sušená rajčata, salát nabude živějších  barev.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo