Tuňákový salát s cannellini fazolemi, orzem, olivami a fetou
Ingredience:
- 400 g těstovinové rýže (orzo)
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 150 g uvařené cannellini fazole
- 80 g zelených oliv bez pecky
- 100 g sýru feta
- Dressing:
- 150 ml extra panenského olivového oleje
- Citronová šťáva a kůra z 1 citronu
- Sůl a pepř
- 5 PL octa z červeného vína
- 1 ½ PL dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku
4snadné30 minut
Postup
Jednoduchý a rychlý recept na večeři během pracovního týdne. Navíc si ho můžete vzít druhý den na oběd.
Orzo uvařte podle návodu na obalu. Fazole sceďte a v misce smíchejte uvařené orzo, tuňáka, fazole, nakrájené olivy a nahoru nadrťte sýr feta.
V menší misce smíchejte ingredience na dresink: extra panenský olivový olej, citronovou šťávu a kůru, ocet, dijonskou hořčici a česnek. Dochuťte solí a pepřem.
Tip č. 1: Chcete-li si salát vzít na oběd, dresink si vezměte v dózičce zvlášť.
Tip č. 2: Chcete-li salát vylepšit, můžete přidat i listovou zeleninu, výborně se hodí rukola nebo polníček a pokud přidáte i sušená rajčata, salát nabude živějších barev.