Tuňákový salát Mojete Murciano
Ingredience:
- 3 x 80 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 1 kg celých nakládaných rajčat
- 1 jarní cibulka
- 2 vejce
- 10 černých oliv
- 10 zelených oliv
- extra panenský olivový olej
- sůl
4 osobysnadné20 min
Postup
Cibulku nakrájejte na plátky a namočte do misky se studenou vodou. Vejce vařte 8 minut ve vroucí vodě. Nechte vychladnout a oloupejte. Rajčata sceďte, nakrájejte a dejte do salátové mísy. Ochuťte extra panenským olivovým olejem, olejem z tuňáka a solí. Přidejte tuňáka, okapanou jarní cibulku a olivy. Promíchejte a přidejte na čtvrtky nakrájená vejce. Odložte do lednice, aby se promíchaly chutě jednotlivých ingrediencí.