fbpx
Nahoru

Tuňákové kuličky

Ingredience:

  • 200 - 250 g uvařených brambor
  • 2 konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 lžička majonézy
  • kopr
  • sůl, pepř
  • sušený česnek a sušená cibule
  • panko strouhanka
  • classic olivový olej vhodný na vaření a grilování, použila jsem od Borges
Počet osob4NáročnosťjednoduchéČas přípravy45 minut
vaříNelka

PostupPostup

Tuňákové kuličky
 

Tento recept pro vás připravila Nelka, @Nelkafood.

Jak jistě víte, kuličky jsou v naší rodině velmi oblíbená záležitost. Děti je zbožňují a já je ráda připravuji, protože do nich dokážu vložit („propašovat“) i to, co by obvykle moji dva chlapci nesnědli.

Brambory uvaříme v osolené vodě. Necháme je vychladnout a rozmačkáme. K rozmačkaným bramborám přidáme tuňáka Calvo, nasekaný kopr, sůl, pepř, sušený česnek a cibuli, majonézu a pořádně promícháme. Měla by nám vzniknout kompaktní hmota. Pokud nám směs přijde příliš vlhká, přidáme trošku Panko strouhanky a promícháme. Ze vzniklé směsi tvarujeme pomocí navlhčených rukou kuličky, které obalujeme v Panko strouhance. Obalené kuličky rozložíme na plech a pokapeme olivovým olejem vhodným na vaření a grilování. Troubu předehřejeme na 220 ° C a plech vložíme do středu trouby. Pečeme asi 20 minut, záleží ale na vaší troubě. K hotovým kuličkám můžeme připravit pikantní omáčku, a to tak, že chilli omáčku smícháme s řeckým jogurtem, citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Křupavé kuličky namáčíme do omáčky. Přeji Vám dobrou chuť a nezapomeňte, že recept můžete sdílet se svými přáteli, aby si také mohli pochutnat. Vaše Nela.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo