Tuňákový koláč
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- Extra panenský olivový olej
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička cukru
- 2 malé bílé cibule
- 50 g másla
- 2 brambory
- Petrželka
- 50 g strouhaného sýru
6středne náročný40 minut
Postup
Tento jednoduchý recept na tuňákový koláč je zárukou úspěchu ve vaší kuchyni.
Nejprve očistěte česnek, nakrájejte ho najemno a orestujeme na oleji, přidejte nakrájenou cibuli a až změkne, přidejte najemno nakrájené rajče. Vařte přibližně 15 minut. Přidejte lžičku sójové omáčky, cukr a promíchejte.
Mezitím uvařte brambory do měkka, osolte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte máslo a strouhaný sýr. Vše dobře promíchejte. Do zapékací mísy přidejte směs s cibulkou, česnekem a rajčetem, rovnoměrně rozložte scezeného tuňáka a zakryjte bramborovou kaší. Zapékejte na funkci grilování 5-8 minut a podávejte posypané petrželkou.