Tuňákový dort
Ingredience:
- Calvo tuňák v slunečnicovém oleji
- 4 kulaté bochníky chleba nebo 4 bagely
- 400 g krémového sýru
- 2 lžíce majonézy
- 1 vejce natvrdo
- nakládané okurky
- 1 rajče nakrájené na tenká kolečka
- Na dekoraci:
- čerstvá pažitka
- cherry rajčátka různých barev
- lístky bazalky
2 osobysnandné20 min
Postup
Krémový sýr pokojové teploty vymíchejte s troškou soli. Polovinu odložte na dekoraci. Do druhé půlky přimíchejte majonézu. Scezeného tuňáka smíchejte s troškou sýrové náplně a natřete na krajíce dvou chlebů nebo 2 bagely. V druhé misce smíchejte vajíčko, nakládané okurky a sýrovou náplň a natřete zbylé chleby nebo bagely. Na servírovací talíř skládejte jednotlivé vrstvy natřených krajíců, mezi jednotlivé vrstvy přidejte nakrájená rajčata a okurky. Vrchní část a okraje potřete krémovým sýrem, který jste si odložili. Okraje ozdobte pažitkou a vrchní část cherry rajčátky a lístky bazalky.