Tuňákovo-dýňové taštičky z listového těsta
Ingredience:
- chlazené listové těsto
- 160 g Calvo tuňáka v olivovém olej
- 100 g dýně
- 1 pórek
- 50 ořechů
- extra panenský olivový olej
- sůl
- pepř
- kozí sýr
- 1 vajíčko
2 osobysnadné45 min
Postup
Troubu předehřejeme na 200 ° C.
Pórek s dýní nakrájejte na malé kostičky. Osmažte na trošce extra panenského olivového oleje, osolte a opepřete. Nechte vychladnout.
Listové těsto rozložte na pečící papír, rozdělte na 3 části. Na obou koncích nařežte na plátky, střed nechte celý.
Do středu naskládejte osmažený pórek s dýní, přidejte sýr, ořechy a scezeného tuňáka.
Listové těsto zapleťte, aby se konce překryly. Taštičky potřete vajíčkem a pečte dozlatova 20 minut při teplotě 200 ° C.