Tuňákovo-brokolicový burger
Ingredience:
- 3 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 150 g brokolice
- 1 vejce
- 50 g jemných ovesných vloček
- 150 g cibule
- Sůl
- Černý pepř
- 2 stroužky česneku
- Extra panenský olivový olej
- Brioška nebo houska na burger
- Rajče
- Salát
- Nakládaná zelenina
- 2 malé batáty
4snadné30 minut
Postup
- Brokolici očistěte a nakrájejte na menší růžičky. Uvařte do měkka v osolené vodě a sceďte. Tuňáka také sceďte.
- Batáty nakrájejte na hranolky, posolte a jemně potřete olejem. Pečte v troubě doměkka.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na lžíci oleje. Do mísy přidejte tuňáka, nakrájenou a uvařenou brokolici, ovesné vločky, vajíčko, sůl a pepř.
- Vše promícháme a dáme vychladit do chladničky. Když je těsto studené, vytvarujte placky. A opečte z obou stran na grilu nebo pánvi.
- Vyskládejte si burger podle vašich představ. Housku můžete potřít kečupem, majonézou nebo jinou oblíbenou omáčkou. Přidejte placku, rajče, salát. Podávejte s batáty.