fbpx
Nahoru

Tuňákové těstoviny s citronem

Ingredience:

  • 400 g těstovin (nejlépe špagety)
  • 4 stroužky česneku
  • 3 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • Olivový olej z konzervy z tuňáka
  • Šťáva z 1/2 citronu a kůra z jednoho bio citronu
  • Sůl, pepř
  • Kapary podle chuti
  • Hrst nasekané čerstvé petrželky
  • Strouhaný parmazán
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy20 minut
vaříNelka

PostupPostup

Tuňákové těstoviny s citronem
 

Tento recept pro vás připravila Nelka, @nelkafood.

Musím předem přiznat, že kombinace tuňáka, citronu a kaparů je mojí velmi oblíbenou, hlavně v poslední době.

V osolené vodě uvaříme těstoviny a mezitím na pánvi na olivovém oleji, který jsme slili z tuňáka v konzervě Calvo, opečeme prolisovaný česnek a citronovou kůru. Přidáme tuňáka, kapary a necháme jemně opéct. Podlijeme přibližně naběračkou vody, ve které se vařily těstoviny. Necháme přejít varem, odstavíme z ohně, přidáme citronovou šťávu a nadrobno nakrájenou petrželku.

Těstoviny slijeme a vmícháme do připravené tuňákové směsi. Pořádně promícháme, aby se všechny těstoviny obalily a navrch nastrouháme parmazán. Velmi rychlé a efektní jídlo, které v tomto horku padne vhod. Dobrou chuť, Vaše Nela.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo