Tuňákové těstoviny s citronem
Ingredience:
- 400 g těstovin (nejlépe špagety)
- 4 stroužky česneku
- 3 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- Olivový olej z konzervy z tuňáka
- Šťáva z 1/2 citronu a kůra z jednoho bio citronu
- Sůl, pepř
- Kapary podle chuti
- Hrst nasekané čerstvé petrželky
- Strouhaný parmazán
Postup
Tento recept pro vás připravila Nelka, @nelkafood.
Musím předem přiznat, že kombinace tuňáka, citronu a kaparů je mojí velmi oblíbenou, hlavně v poslední době.
V osolené vodě uvaříme těstoviny a mezitím na pánvi na olivovém oleji, který jsme slili z tuňáka v konzervě Calvo, opečeme prolisovaný česnek a citronovou kůru. Přidáme tuňáka, kapary a necháme jemně opéct. Podlijeme přibližně naběračkou vody, ve které se vařily těstoviny. Necháme přejít varem, odstavíme z ohně, přidáme citronovou šťávu a nadrobno nakrájenou petrželku.
Těstoviny slijeme a vmícháme do připravené tuňákové směsi. Pořádně promícháme, aby se všechny těstoviny obalily a navrch nastrouháme parmazán. Velmi rychlé a efektní jídlo, které v tomto horku padne vhod. Dobrou chuť, Vaše Nela.