Nahoru

Tuňákové placky

Ingredience:

  • 3 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 2 hrnečky uvařené rýže
  • 1 malá cibule
  • 3 vejce
  • 1 lžíce nakrájené petrželky
  • 3 lžíce mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • pepř
  • sůl
Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

PostupPostup

Tuňákové placky
 

V misce promíchejte rýži, nakrájenou petržel a vyšlehaná vejce. Okořeňte, přidejte mouku a tuňáka v olivovém oleji, kterého předem zčásti sceďte. Všechno dobře promíchejte. Na pánvi rozehřejte olej. Pomocí lžíce dávejte těsto na pánev a vytvořte placky. Smažte na středním až vysokém plameni, dokud placky nebudou dozlatova a křupavé. Podávejte s čerstvým salátem.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo