Nahoru

Tuňákové nachos na asijský způsob

Ingredience:

  • 12 kukuřičných tortil (přibližně 15 cm průměr)
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 konzervy Calvo tuňáka ZERO
  • 1 polévková lžíce sezamového oleje
  • 3 polévkové lžíce rybí omáčky (můžete nahradit sójovou omáčkou)
  • 50 g nakrájené zelené papriky
  • 50 g nakrájené červené cibule
  • 30 g nakrájeného řapíkatého celeru
  • 1 jarní cibulka (pouze zelená část)
  • čerstvý koriandr
  • 115 g nastrouhaného sýra Cheddar
  • čerstvý kopr na ozdobení
  • sůl a pepř
  • chilli koření
  • podle chuti: rajčatová salsa nebo guacamole
Počet osob4-6NáročnostsnadnéČas přípravy45 minut

PostupPostup

Tuňákové nachos na asijský způsob
 

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 190 ° C. Dva plechy potřete olivovým olejem. Tortilly položte na sebe a nakrájejte na osminy. Nakrájené trojúhelníky rozložte na plech, potřete olivovým olejem a dochuťte chilli kořením a solí. Pečte 8 – 12 minut. Na tuňákovou vrstvu smíchejte tuňáka, sezamový olej, rybí (nebo sójovou) omáčku, celer, papriku, cibuli, jarní cibulku a koriandr. Dochuťte pepřem a solí. Když jsou tortilly opečené, přetáhněte je na jeden plech, posypte nastrouhaným sýrem a dopečte ještě 4-5 minut. Po dopečení na vrch rozprostřete tuňákovou vrstvu, přidejte salsu a guacamole a podávejte.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo