Tuňákové nachos na asijský způsob
Ingredience:
- 12 kukuřičných tortil (přibližně 15 cm průměr)
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 konzervy Calvo tuňáka ZERO
- 1 polévková lžíce sezamového oleje
- 3 polévkové lžíce rybí omáčky (můžete nahradit sójovou omáčkou)
- 50 g nakrájené zelené papriky
- 50 g nakrájené červené cibule
- 30 g nakrájeného řapíkatého celeru
- 1 jarní cibulka (pouze zelená část)
- čerstvý koriandr
- 115 g nastrouhaného sýra Cheddar
- čerstvý kopr na ozdobení
- sůl a pepř
- chilli koření
- podle chuti: rajčatová salsa nebo guacamole
4-6snadné45 minut
Postup
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 190 ° C. Dva plechy potřete olivovým olejem. Tortilly položte na sebe a nakrájejte na osminy. Nakrájené trojúhelníky rozložte na plech, potřete olivovým olejem a dochuťte chilli kořením a solí. Pečte 8 – 12 minut. Na tuňákovou vrstvu smíchejte tuňáka, sezamový olej, rybí (nebo sójovou) omáčku, celer, papriku, cibuli, jarní cibulku a koriandr. Dochuťte pepřem a solí. Když jsou tortilly opečené, přetáhněte je na jeden plech, posypte nastrouhaným sýrem a dopečte ještě 4-5 minut. Po dopečení na vrch rozprostřete tuňákovou vrstvu, přidejte salsu a guacamole a podávejte.