Tuňákové lívance s překvapením
Ingredience:
- 1 hrnek směsi polohrubé a celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
- 140 g řeckého jogurtu
- Mléko
- 1 vejce
- 1 ČL soli
- 2 konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji
- 15 tenkých plátků eidamu
- 2 cl prášku do pečiva
Postup
Tento recept pro vás připravila Naty, @chutodnaty.
Do misky dáme mouku a prášek do pečiva. Jogurt dáme do hrnku, dolijeme mlékem tak, aby byl hrnek plný, a vidličkou rozmícháme na homogenní směs. Spolu s vajíčkem a solí přidáme k mouce. Z tuňáka slijeme olej, ale ne úplně. Tuňáka přidáme do těsta a směs promícháme, aby se suroviny dobře spojily. Nesnažíme se tuňáka úplně rozdrtit, malé kousky v těstě jsou žádané.
Rozehřejeme pánev.
Dáme 1 lžíci těsta na pánev. Plátek eidamu složíme na polovinu, a ještě jednou na polovinu. Vznikne hrubší čtvereček sýru. Umístíme ho do středu těsta, trochu sýr vtlačíme a překryjeme dalším těstem. Jen tolik, aby byl sýr překrytý.
Smažíme na středním plamenu z obou stran dozlatova.
Podáváme ještě teplé s kouskem másla a zeleninou.
Dobrou chuť!