fbpx
Nahoru

Tuňákové lívance s překvapením

Ingredience:

  • 1 hrnek směsi polohrubé a celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
  • 140 g řeckého jogurtu
  • Mléko
  • 1 vejce
  • 1 ČL soli
  • 2 konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji
  • 15 tenkých plátků eidamu
  • 2 cl prášku do pečiva
Počet osob4Náročnosťstředne náročnýČas přípravy25 minut
vaříNaty

PostupPostup

Tuňákové lívance s překvapením
 

Tento recept pro vás připravila Naty, @chutodnaty.

Do misky dáme mouku a prášek do pečiva. Jogurt dáme do hrnku, dolijeme mlékem tak, aby byl hrnek plný, a vidličkou rozmícháme na homogenní směs. Spolu s vajíčkem a solí přidáme k mouce. Z tuňáka slijeme olej, ale ne úplně. Tuňáka přidáme do těsta a směs promícháme, aby se suroviny dobře spojily. Nesnažíme se tuňáka úplně rozdrtit, malé kousky v těstě jsou žádané.

Rozehřejeme pánev.

Dáme 1 lžíci těsta na pánev. Plátek eidamu složíme na polovinu, a ještě jednou na polovinu. Vznikne hrubší čtvereček sýru. Umístíme ho do středu těsta, trochu sýr vtlačíme a překryjeme dalším těstem. Jen tolik, aby byl sýr překrytý.

Smažíme na středním plamenu z obou stran dozlatova.

Podáváme ještě teplé s kouskem másla a zeleninou.

Dobrou chuť!

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo