Tuňákové kuličky
Ingredience:
- 4 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 mleté hřebíčky
- 1 hrst nasekané petrželky
- 200 g strouhanky
- 2 vejce
- Sůl
- Paprika
- Extra panenský olivový olej
- Domácí rajčatová omáčka s cibulí
- Dlouhozrnná rýže
4snadné30 minut
Postup
Dejte do misky několik stroužků česneku, petržel, strouhanku a vejce.
Dochuťte solí a kořením a dobře promíchejte. Vznikne vám homogenní hmota, z níž rukama vytvarujete karbanátky.
Tvarujte je tak, aby nebyly příliš malé, ani příliš velké. Osmahněte je na pánvi s trochou oleje.
Nakonec přidejte rajčatovou omáčku s cibulí a chvilku vařte, aby nasákly chuť.